27.9 C
Athens

NBA: Θα συνεργαστεί με τη FIBA για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αναφέρει το Sportico

Το NBA πιστεύει ότι το οικοσύστημα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αποφέρει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, έχοντας στα σχέδια τη δημιουργία μίας νέας κι ανεξάρτητης -από τη Euroleague- ευρωπαϊκής διοργάνωσης

«Βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού μπάσκετ έριξε με ρεπορτάζ του το αμερικάνικο δίκτυο ενημέρωσης «Sportico», που αναφέρει ότι το NBA οραματίζεται μία νέα συνεργασία με τη FIBA με σκοπό τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όμοιο του Basketball Africa League στην αφρικανική Ήπειρο, που ξεκίνησε από το 2021.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, η διοργάνωση που σκέφτονται να δημιουργήσουν μαζί NBA και FIBA στην Ευρώπη δεν θα σχετίζεται με τη Euroleague και θα έχει ως πρωταρχικό της σκοπό την ανάδειξη ταλέντων που θα παρακολουθούν από κοντά οι ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ παγκοσμίως.

Ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. εξετάζεται το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας διηπειρωτικής διοργάνωσης με ομάδες υψηλού προφίλ από την Ευρώπη και άλλες περιοχές του κόσμου, όπως το υπάρχον Intercontinental Cup της FIBA.

Το NBA πιστεύει ότι το οικοσύστημα του μπάσκετ στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να αποφέρει έως και 3 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, όπως εκτιμά η επενδυτική τράπεζα Raine Group και σημειώνει στο σχετικό του αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το Sportico.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς