21 C
Athens

«Ελευθεροτυπία» και Enet στην Alter Ego του Β. Μαρινάκη, μειοψήφησε ο Δ. Μελισσανίδης

Το διάσημο σήμα της χρεωκοπημένης «Ελευθεροτυπίας» κατέληξε στην εταιρία Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά την προσπάθεια του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η Alter Ego του Ευάγγελου Μαρινάκη αγόρασε τα σήματα της Ελευθεροτυπίας (Κυριακάτικη και enet) με 8.100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση αποτίμησης της εταιρείας Grant Thordon, τα σήματα της ιστορικής εφημερίδας, που χρεοκόπησε πριν από περίπου 12 χρόνια, βγήκαν σήμερα σε δημόσιο πλειστηριασμό στο Πρωτοδικείο Αθηνών με τιμή πρώτης προσφοράς 378.666,64 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον πλειστηριασμό συμμετείχε και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Σημειώνεται ότι ο πλειστηριασμός είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 26 Φεβρουαρίου, αλλά αναβλήθηκε για μία εβδομάδα μετά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ο πλειστηριασμός δύο ακινήτων της πτωχευμένης εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος, το βιομηχανικό ακίνητο στο Κορωπί και το κτήριο της Μίνωος 10-16 όπου στεγάζονταν τα γραφεία της ιστορικής εφημερίδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» ξεκίνησε να εκδίδεται στις 21 Ιουλίου του 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους κατά την περίοδο της χούντας των συνταγματαρχών, είτε δεν είχαν διακόψει την κυκλοφορία τους.

Τον Νοέμβριο του 1975 κυκλοφόρησε και η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η πρώτη κυριακάτικη έκδοση απογευματινής εφημερίδας.

Από τον Ιανουάριο του 1984 η εφημερίδα άλλαξε το σχήμα της σε ταμπλόιντ, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των καιρών.

Ένα πρόσωπο που συνέδεσε το όνομά του με την εφημερίδα ήταν αυτό του Σεραφείμ Φυντανίδη, που υπήρξε διευθυντής της για περισσότερα από 30 χρόνια (μία θητεία από τις μακρότερες στον αθηναϊκό τύπο), από το ξεκίνημα της έκδοσης της εφημερίδας το 1976 (με μικρά διαλείμματα) μέχρι την παραίτησή του τον Απρίλιο του 2007.

Η εφημερίδα έκλεισε οριστικά τον Νοέμβριο του 2014.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς