Ο Μάριους Γκριγκόνις παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της πατρίδας του για την περσινή προβληματική σεζόν στον Παναθηναϊκό και τις αλλαγές στη φετινή χρονιά. Ο Λιθουανός αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη με τον Κώστα Σλούκα, τονίζοντας πως δεν μιλάει πολύ αλλά έχει τον σεβασμό όλων.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε στο 15min.lt: «Δεν θεωρώ ότι έκανα τραγική σεζόν πέρσι. Φυσικά υπήρχαν πράγματα που δεν μπορούσα να ελέγξω, αλλά πάντα προσπαθούσα. Προφανώς κρίνεται όλη η σεζόν. Ως ομάδα ναι, υπήρχαν πολλά προβλήματα.
Ο Αταμάν σε βοηθάει να παίξεις ελεύθερα στο παιχνίδι. Αλλά υπάρχουν πολλές εκφάνσεις. Σου δίνει ελευθερία να παίξεις, αλλά αν δεν αστοχήσεις ή κάνεις λάθος, αυτή η ελευθερία μπορεί γρήγορα να τελειώσει. Είναι διφορούμενο. Είναι διαφορετικός από τους προπονητές που είχα στο παρελθόν, έχει τα δικά του πράγματα, αλλά ο καθένας τα έχει. Όλα είναι καλά για σήμερα, αλλά αν χάσεις μερικές φορές, όλα θα πάνε άσχημα – οι παίκτες δεν είναι καλοί, ο προπονητής δεν είναι καλός. Πρέπει να κερδίσεις και τότε όλα θα πάνε καλά.
Φέτος παίζω μόνο στο τρία. Σε τέτοια ηλικία που δεν μπορείς να διαλέξεις πού θα δώσεις – αυτό παίρνεις. Δεν είμαι το είδος του παίκτη που θέλει να περνάει το δικό του. Όπως με βλέπει ο προπονητής, έτσι παίζω.
Πέρσι συνέβαιναν πολλά, ήταν δύσκολο να είσαι χαρούμενος. Φέτος έχει επιστρέψει αυτό το συναίσθημα, γιατί έχουμε καλά αποδυτήρια, τα πάμε καλά μεταξύ μας, βγαίνουμε έξω και κάνουμε άλλα πράγματα, πέρα από το να παίζουμε μπάσκετ. Αυτό έλειπε πέρσι.
Είμαι ήδη βετεράνος σε αυτή την ομάδα, είμαι ο τρίτος μεγαλύτερος. Ο Σλούκας δεν είναι από αυτούς που μιλάνε πολύ. Είναι πιο ήρεμος. Μα φυσικά το γεγονός ότι είναι εκεί του δίνει πολύ σεβασμό. Δεν ξέρω πόσες φορές έχει πάει στο Final Four και έχει κερδίσει την EuroLeague. Αν πει κάτι, νιώθει ότι όλοι τον σέβονται. Δεν είναι όμως κάποιος που μιλάει πολύ. Μόνο εγώ και δύο Έλληνες μείναμε στην ομάδα από πέρσι, οπότε βοηθάμε και άλλους να ενσωματωθούν. Όλα είναι καλά τώρα.
Υπάρχει μεγάλη πίεση. Στη Ζαλγκίρις υπήρχε κουτσομπολιό. Εδώ τα ΜΜΕ είναι ακόμα πιο αιχμηρά. Σε ρωτούν απευθείας, σε κρίνουν, σε προσβάλουν. Εδώ, οι άνθρωποι υποχωρούν στα συναισθήματα πολύ γρήγορα, αλλά είναι όλοι ειλικρινείς – ίσως γι’ αυτό προκύπτουν συναισθήματα. Λαχταρούν τις νίκες».