Γκατούζο: Συγχαίρω αυτούς που έφτιαξαν έτσι την ΑΕΚ, θα αντιμετωπίσουμε μια κόλαση

Ο Τζενάρο Γκατούζο ενόψει του αγώνα της Μαρσέιγ στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ εμφανίστηκε βέβαιος πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που απαιτεί τεράστια συγκέντρωση ενώ μεταξύ άλλων υποστήριξε πως είναι πολύ ικανοποιημένος από τους επιθετικούς του και την απόδοση του Κοντογκμπιά, ο οποίος προορίζεται για βασικός.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις απουσίες των Ρονζιέ και Ομπαμεγιάνγκ: «Στενοχωρήθηκα για τον Ρονζιέ. Κατάλαβε τον τραυματισμό όταν γύρισε σπίτι. Ο Βερετού και ο Μπιλάλ είναι εναλλακτικές, αλλά θα μιλήσουμε και με τον πρόεδρο για να δούμε άλλες πιθανές λύσεις. Για το παιχνίδι αύριο θα πρέπει να ανταπεξέλθουμε με τους διαθέσιμους παίκτες. Όσο για τον Ομπαμεγιάνγκ, υποφέρει από ένα οίδημα. Οι γιατροί του είπαν να ξεκουραστεί. Τα κάνει όλα πολύ καλά εκτός από το γεγονός ότι δεν σκοράρει. Αν δεν τον έλεγαν Ομπαμεγιάνγκ, δεν θα το συζητάγαμε».

Για τη διαφορά μεταξύ Ομπαμεγιάνγκ και Βιτίνια: «Στον Ομπαμεγιάνγκ αρέσει η φυσική επαφή λιγότερο σε σχέση με τον Βιτίνια που παίζει πολύ έτσι. Είμαι χαρούμενος και με τους δύο, η επίθεσή μας είναι σε καλό επίπεδο».

Για τη διαφορά που παρουσιάζει η Μαρσέιγ μεταξύ Europa League και Ligue 1: «Δεν υπάρχει κάποια διαφορά. Εκτός από τα αποτελέσματα. Κάναμε το καλύτερο μας ημίχρονο με την Μπράιτον; Και με τη Νις; Και με τη Λιλ; Μπορούμε να πούμε ότι όλα είναι μαύρα, ότι τίποτα δεν δουλεύει. Η θέση μας στον βαθμολογικό πίνακα στο πρωτάθλημα είναι κακή, αλλά αυτό δεν αντανακλά τις εμφανίσεις της ομάδας. Δεν επικεντρώνομαι στα αρνητικά. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε, όμως δεν βλέπω μια ομάδα που δίνει μόνο αρνητικά αποτελέσματα».

Για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ: «Όσον αφορά το αυριανό παιχνίδι, πρόκειται να είναι πολύ δύσκολο. Στη Μασσαλία είχαμε τους οπαδούς μας, θα είναι μια κόλαση. Πρέπει να είμαστε 100% συγκεντρωμένοι σε αυτό το γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες οι οποίοι ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού. Ο αντίπαλός μας είναι μια ομάδα που δεν αλλάζει. Είτε εντός, είτε εκτός έδρας, παίζουν το ίδιο στυλ ποδοσφαίρου και το κάνουν καλά.

Πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και να τους δείξουμε τον σεβασμό που αξίζουν. Η ΑΕΚ είναι μια δυνατή ομάδα στο physical game. Είναι πολύ δύσκολο να τους πάρεις την μπάλα. Πρέπει να χάσεις αρκετή ενέργεια και είναι πολύ καλή στο κάθετο παιχνίδι. Πραγματικά συγχαίρω αυτούς που έφτιαξαν αυτή την ομάδα. Ταιριάζει σε αυτό που θέλει να παίξει ο προπονητής της».

Για τον Κοντογκμπιά: «Δεν υπάρχει κάτι που δεν ξέρει να κάνει. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, ας τον αφήσουμε να το δείξει μέσα στο γήπεδο αύριο. Εγώ περιμένω την ίδια απόδοση από όλους τους ποδοσφαιριστές».

Για την OPAP Arena: «Μου αρέσει αυτός ο τύπος γηπέδων που ο κόσμος είναι κοντά στον αγωνιστικό χώρο. Αισθάνομαι ωραία στην Ελλάδα. Σέβομαι το ελληνικό κοινό πάρα πολύ».

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...