27.1 C
Athens

Άρης: Τρίτο «3×3», πρώτο με μηδέν παθητικό!

Για πρώτη φορά κάνει 3Χ3 ο Άρης χωρίς να δεχτεί γκολ και πάει να σπάσει το ρεκόρ 5Χ5 από το 1971-72

Ιστορικό επίτευγμα σημείωσε ο Άρης του Πάκο Ερέρα, μια και ξεκινά για πρώτη φορά με «τρεις στις τρεις» χωρίς παράλληλα να δεχθεί γκολ!

Η απόκρουση του πέναλτι του Μάρκο Μαρκόφσκι από τον Χούλιαν Κουέστα επέτρεψε στον Άρη να τελειώσει με λιγότερο άγχος το χθεσινό ματς με τον Λεβαδειακό, αλλά παράλληλα τον βοήθησε να γράψει Ιστορία. Διότι οι «κίτρινοι» έχουν ξεκινήσει άλλες δύο χρονιές με τρεις νίκες στα πρώτα ισάριθμα ματς στην Α’ Εθνική, η φετινή όμως είναι η πρώτη που το καταφέρνουν κρατώντας και το μηδέν στην άμυνα!

Η αμέσως προηγούμενη ήταν το 1989-90, με προπονητή τον αείμνηστο Αλκέτα Παναγούλια, όταν ξεκίνησε με νίκη 2-0 επί του Ιωνικού στο γήπεδο του Αιγάλεω και στη συνέχεια κράτησε πάλι ανέπαφη την εστία του στην εντός έδρας νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου (1-0). Όμως, στο τρίτο ματς στην Ξάνθη, δέχθηκε δύο γκολ από τον αείμνηστο Αχιλλέα Αδαμόπουλο, στη νίκη του με 4-2 στην οποία πρωταγωνιστής ήταν ο Ντίνος Κούης (κι αυτός σκόραρε δύο φορές).

Το 1971-72, οπότε και σημειώθηκε το πρώτο «3×3» του Άρη, η εστία του παραβιάστηκε από το δεύτερο κιόλας ματς στο Αιγάλεω, όπου βέβαια η νίκη ήταν θριαμβευτική (5-1)! Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος, ο οποίος δεν είχε μεταγραφεί ακόμα στον Ολυμπιακό, ήταν αυτός που είχε πετύχει το γκολ του «Σίτι» με πέναλτι. Στην πρεμιέρα οι «κίτρινοι» είχαν νικήσει 2-0 την Παναχαϊκή στου Χαριλάου (9′ Αλεξιάδης, 33′ αυτ. Λεβέντης) και για την τρίτη αγωνιστική, επικράτησαν 1-0 του Παναθηναϊκού, επίσης εντός έδρας (σκόρερ ο Σπυρίδων με πέναλτι στο 73′).

Όπως γράψαμε και στο μεσημεριανό μας σημείωμα, ο Άρης του 1971-72 είχε ξεκινήσει με «πέντε στις πέντε» νίκες, επίδοση που είναι και η κορυφαία της ιστορίας του στην Α’ Εθνική. Προπονητής του τότε ήταν ο Άγγλος, Γουίλφ ΜακΓκίνες, ο οποίος είναι γνωστός για το γεγονός ότι διαδέχθηκε τον σερ Ματ Μπάσμπι στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1969.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς