27.1 C
Athens

Νέο ρεκόρ για το Big-4

Για πρώτη φορά στα 60 χρόνια της Α' Εθνικής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκινούν όλοι μαζί με «3x3» νίκες

Πριν από δύο εβδομάδες είχαμε αναφερθεί στο πρωτοφανές στα χρονικά της εθνικής κατηγορίας γεγονός να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα και οι πέντε «μεγάλοι» (είχαμε συμπεριλάβει και τον Άρη) με «2×2» νίκες. Σήμερα και αφού στο μεταξύ οι κλασικοί «Big-4» τα κατάφεραν να κερδίσουν και το τρίτο παιχνίδι τους, ήρθε η ώρα να αναφερθούμε στη διεύρυνση του ρεκόρ!

Ένα ρεκόρ που δεν γίνεται να πάει παραπέρα, μια και στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής υπάρχει αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Ωστόσο, το ξεκίνημα των «μεγάλων» στο πρωτάθλημα του 2018-19 θα μείνει στην Ιστορία, ιδίως αν το βράδυ ο Άρης νικήσει τον Λεβαδειακό και μας αναγκάσει να μιλήσουμε πάλι για «Big-5».

Όπως ήδη έχουμε αναφέρει μες στο Σαββατοκύριακο, τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Παναθηναϊκός, είχαν να ξεκινήσουν με τρεις νίκες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια τους από την τελευταία φορά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ από το μακρινό 1984-85 και ο Παναθηναϊκός από το 2009-10

Για τον Ολυμπιακό, το τελευταίο «3×3» επιτεύχθηκε το 2015-16, όταν το σερί έφτασε μέχρι το εντυπωσιακό «17×17», το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών από οποιαδήποτε ομάδα στα 60 χρόνια της εθνικής κατηγορίας. Η ΑΕΚ, τέλος, είχε να ξεκινήσει τόσο καλά από το 2007-08,  όταν τερμάτισε 2η πίσω από τους «ερυθρόλευκους» στο πρωτάθλημα που σημαδεύτηκε από την υπόθεση Βάλνερ.

Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μία φορά ταυτόχρονο «3×3» από τους τρεις εκ των τεσσάρων «μεγάλων». Το 1963-64, όταν συνέβη το εξής εντυπωσιακό: Με τρεις νίκες ξεκίνησαν ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, όμως η ΑΕΚ είχε τρεις ήττες στα τρία πρώτα παιχνίδια της. Διότι είχε αντιμετωπίσει τους άλλους τρεις, από τους οποίους ηττήθηκε εύκολα ή δύσκολα (1-0 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, 2-0 από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια και 5-4 από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο)!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς