30.2 C
Athens

ΠΑΟΚ – Βόλος 3-0: Έβγαλε την υποχρέωση με ορεξάτο Τάισον και τον Σαμάτα να ανοίγει λογαριασμό

Με τον Τάισον να μοιράζει δύο ασίστ και τον Σαμάτα να ανοίγει λογαριασμό, ο Δικέφαλος ξεπέρασε το εμπόδιο του Βόλου και ετοιμάζεται για ματς φωτιά κόντρα σε Παναθηναϊκό και Άιντραχτ

Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον αποκαρδιωτικό για ακόμη ένα παιχνίδι, Βόλο και επικράτησε εύκολα με 3-0 παραμένοντας 2ος στη βαθμολογία πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε εύκολα στη νίκη αφήνοντας τον Βόλο στην τελευταία θέση με 2 βαθμούς. Μάλιστα με 3 γκολ που δέχθηκε σήμερα η ομάδα της Μαγνησίας έφτασε τα 14 γκολ παθητικό μετά από 6 αγωνιστικές.

Από την πλευρά του ο Δικέφαλος έβγαλε την υποχρέωση έχοντας σε κέφια τον Τάισον που μοίρασε 2 ασίστ και τον Αλί Σαμάτα που πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας μετά από 10 συμμετοχές! Στο δεύτερο μέρος και μετά το 3-0 έριξε τον ρυθμό όπως είναι λογικό, καθώς ακολουθούν ματς φωτιά κόντρα στον Παναθηναϊκό εκτός έδρας για το πρωτάθλημα και την Άιντραχτ εντός για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Conference League, πριν την προγραμματισμένη διακοπή για τις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων.

Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου μπήκε καλά στο παιχνίδι και μάλιστα ήταν η πρώτη που δημιούργησε φάση στο ματς, με τον Μαχαίρα να υποχρεώνει τον Κοτάρσκι στην πρώτη επέμβαση του ματς.

Όσο περνούσε η ώρα τόσο ο Δικέφαλος ανέβαζε τον ρυθμό και δημιουργούσε ευκαιρίες, με την ομάδα της Μαγνησίας ωστόσο να στέκεται το περισσότερο διάστημα αξιοπρεπώς στο γήπεδο και να προσπαθεί από τη δική της πλευρά δειλά δειλά να κάνει όσα μπορεί.

Οι Ασπρόμαυροι που άργησαν λίγο να βρουν τα πατήματα τους απείλησαν για πρώτη φορά στο 18′, δημιουργώντας μάλιστα δύο τελικές μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο Σαμάτα βρέθηκε από τα δεξιά στην περιοχή, όμως το δύσκολο σημείο από το οποίο εκτέλεσε έδωσε την ευκαιρία στον Παπαδόπουλο να διώξει εύκολα. Η μπάλα απομακρύνθηκε σε πλάγιο στη συνέχεια από τους αμυντικούς, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να το εκτελούν γρήγορα και τον Μουργκ να γυρίζει στον Τάισον που είδε τον τερματοφύλακα του Βόλου να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ.

Έξι λεπτά αργότερα ήρθε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία για τους Ασπρόμαυρους και μάλιστα διπλή, με την κεφαλιά του Σβαμπ μετά από σέντρα του Ζίβκοβιτς να σταματάει στο δοκάρι και τον Τσιγγάρα στην επαναφορά να στέλνει την μπάλα άουτ από πλεονεκτικό σημείο.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο δοκάρι για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, που εκμεταλλεύτηκε τους χώρους που άφησε ο Βόλος και σε συνθήκες αντεπίθεσης έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Ζίβκοβιτς πάσαρε στον Σάστρε που ανέβηκε από τα δεξιά στην περιοχή και ο Ισπανός μπακ σημάδεψε το δοκάρι.

Τελικά το γκολ ήρθε από στημένη φάση, με τον Τάισον να αναλαμβάνει την εκτέλεση από τα δεξιά και τον Κουλιεράκη να σκοράρει με το κεφάλι στο δεύτερο δοκάρι, πετυχαίνοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεύτερο τέρμα μετά από αυτό κόντρα στην Ελσίνκι για τους ομίλους του Conference League.

Η φάση εξετάστηκε και από τον VAR που κάλεσε τον Σιδηρόπουλο να τη δει, καθώς η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από τον Εκόνγκ που ήταν εκτεθειμένος την ώρα που έκανε την κεφαλιά ο Έλληνας αμυντικός. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έκρινε πως δεν επηρέαζε τη φάση και έτσι διατήρηση την απόφαση του για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε να βρει και δεύτερο τέρμα πριν το τέλος του ημιχρόνου, καθώς οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν όλοι μπροστά σε κερδισμένο κόρνερ και την πάτησαν. Ο Σβαμπ βρήκε τον Τάισον αρκετά έξω από την περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να κάνει εκπληκτική ατομική ενέργεια, να περνάει τον αντίπαλο του και μπαίνοντας από τα δεξιά στην περιοχή να σπάει την μπάλα για τον Μουργκ που τον ακολούθησε και αυτός να γράφει το 2-0.

Οι δύο ομάδες πήγαν έτσι στα αποδυτήρια και η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετική. Κι αυτό γιατί οι Ασπρόμαυροι βρήκαν γρήγορο τρίτο τέρμα, σήκωσαν το πόδι από το γκάζι από εκεί και έπειτα και με τον ρυθμό πολύ πιο χαμηλό έψαχναν ένα ακόμη τέρμα.

Ο Βόλος έμοιαζε να μην υπάρχει στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπόρεσε να κάνει καθόλου αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο 45λεπτο.

Το γρήγορο 3-0 ήρθε με τον Σαμάτα να ανοίγει λογαριασμό με την ασπρόμαυρη φανέλα στο 55′. Ο Μπάμπα έκανε τη χαμηλή σέντρα από τα αριστερά, ο Τάχατος δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα και ουσιαστικά την έφερε μπροστά στα πόδια του επιθετικού του ΠΑΟΚ που αφού πέρασε και τον Παπαδόπουλου πλάσαρε σε κενή εστία για το 3-0.

Η απόφαση που πήρε ο Δικέφαλος από εκεί και πέρα να ρίξει τον ρυθμό ήταν απολύτως λογική καθώς ακολουθούν τα ματς φωτιά κόντρα σε Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την Άιντραχτ για τους ομίλους του Conference League.

O Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο προσπάθησαν να πετύχουν και αυτοί πράγματα στο ματς, όμως η εικόνα δεν άλλαξε και το 3-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης (77′ Νάσμπεργκ), Μπάμπα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (65′ Οζντόεφ), Μουργκ, Τάισον (65′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (65′ Ντεσπόντοφ), Σαμάτα (81′ Τζίμας)

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο (56′ Καλογερόπουλος), Λούνα, Ταχάτος, Τσοκάνης, Γκλάβτσιτς, Τρουιγέ (46′ Ενγκίν), Κόμπα (64′ Μεταξάς), Κορνέτ, Μαχαίρας, Γκαρσία (64′ Μωραΐτης)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς