30.2 C
Athens

ΠΑΟΚ: Πρώτο «3×3» από τότε που το πήρε!

Μπορείς να το πεις και οιωνό τίτλο το φετινό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, μια και η προηγούμενη φορά που ξεκίνησε με τρεις νίκες ήταν το 1984-85, όταν το κατέκτησε!

Όσο κι αν είναι νωρίς, συγκρατήστε το. Η αμέσως προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τρεις νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος όπως φέτος, ήταν τότε που το κατέκτησε για δεύτερη και τελευταία φορά! Το 1984-85, με προπονητή τον Αυστριακό, Βάλτερ Σκότσικ!

Φέτος, ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει ήδη τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στην Τούμπα, τον Πανιώνιο με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και τον ΟΦΗ με 3-1 στο Ηράκλειο. Πριν από 34 χρόνια, η σπουδαία ομάδα του «Δικεφάλου» που είχε πρωταγωνιστές τους Χρήστο Δημόπουλο, Γιώργο Σκαρτάδο, Ράντε Πάπριτσα και Γιάννη Δαμανάκη, είχε νικήσει 3-1 τον Απόλλωνα στη Νέα Φιλαδέλφεια, 2-0 τον Άρη στην Τούμπα και 2-1 τον Εθνικό στο Περιστέρι. Όπως βλέπετε, λόγω έργων σε Ριζούπολη και Καραϊσκάκη, έπαιξε και τα δύο εκτός έδρας ματς σε ουδέτερες έδρες (σε αντίθεση με φέτος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το φθινόπωρο του ’84 ο ΠΑΟΚ κέρδισε και το τέταρτο ματς που ήταν ντέρμπι: 1-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα με εύστοχο πέναλτι του Κωστίκου στο 88′. Φέτος, ακολουθεί επίσης εντός έδρας ντέρμπι στην 4η αγωνιστική, με αντίπαλο την ΑΕΚ. Θα το επαναλάβει, για να γίνει ακόμα πιο δυνατός ο οιωνός τίτλου;

To 4×4 συνιστά και ρεκόρ καλύτερου ξεκινήματος του ΠΑΟΚ στην Α’ Εθνική. Πριν από το 1984-85, το είχε κάνει για πρώτη φορά το 1972-73. Την πρώτη χρονιά, δηλαδή, που διεκδίκησε με αξιώσεις τον τίτλο η σπουδαία ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Λες Σάνον. Τότε νίκησε την Ομόνοια (3-1 εντός), τα Τρίκαλα (1-0 εκτός), τον Ολυμπιακό (1-0 εντός) και τον Φωστήρα (3-0 εντός). Ο ΠΑΟΚ είχε μείνει αήττητος σε όλο τον πρώτο γύρο, αλλά έχασε τελικά τον τίτλο στις λεπτομέρειες από τον εξίσου μεγάλο Ολυμπιακό του Λάκη Πετρόπουλου -από τον οποίο γνώρισε και την πρώτη ήττα στην 20ή αγωνιστική.

Το 3×3 είναι επίσης σπάνιο για τον ΠΑΟΚ, μια και το κατάφερε μόλις άλλες δύο χρονιές στο παρελθόν: το 1983-84 και το 1963-64. Κοντά είχε φτάσει και πρόπερσι, το 2016-17, όταν μετά τις νίκες επί του Παναιτωλικού (2-1 εντός) και του Αστέρα Τρίπολης (2-1 εκτός), σκόνταψε στην Τούμπα απέναντι στην Ξάνθη του… Ραζβάν Λουτσέσκου (0-0)!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς