21 C
Athens

Συγκλονιστικός Μπακασέτας για τη μάχη του με την κατάθλιψη: «Το σημαντικότερο είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου»

Το απόγευμα της Πέμπτης (22/6) ο Τάσος Μπακασέτας βρέθηκε στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ στο SNF Nostos και συνομίλησε με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, Πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για «τις προκλήσεις για την ψυχική υγεία όταν βρίσκεται στην κορυφή».

«Οφείλει ο κόσμος να γνωρίζει τι γίνεται έξω απ’ τη μεγάλη εικόνα. Όλοι πιστεύουμε ότι η φήμη, τα χρήματα και ό,τι βλέπουμε στην τηλεόραση είναι η πραγματικότητα, αλλά είναι ένα μέρος της ζωής μας και υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς.

Απογοητεύσεις, σοβαρά θέματα ψυχικής υγείας γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, η πίεση τεράστια… Θεώρησα σωστό και είχα τη δύναμη τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και ένιωθα καλά με αυτό να μιλήσω. Έλαβα μηνύματα από παιδιά κι ανθρώπους ότι τους βοήθησα κι αυτό ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή.»

Για το πότε αντιλήφθηκε το τι του συμβαίνει δήλωσε: «Μου είχε κάτσει άσχημα την πρώτη φορά που βραβεύτηκα στον ΠΣΑΠΠ γιατί είχε μαζευτεί όλη μου η οικογένεια, ήταν ένα σημαντικό βραβείο, αλλά δεν ένιωθα το αίσθημα της χαράς. Το μυαλό μου έκανε σκοτεινές σκέψεις και δεν το χάρηκα, δεν έδινα σημασία στη στιγμή.

Τη δεύτερη φορά λοιπόν χωρίς να το σκεφτώ πολύ, πριν για τα βραβεία είπα θα αναφέρω κάτι για την τελευταία φορά που ήμουν σε αυτή την σκηνή. Έγινε αβίαστα. Την στιγμή που αναδείχθηκα καλύτερος παίκτης του εξωτερικού ήταν πολύ τιμητικό για μένα, ένιωθα καλά, ένιωθα έτοιμος. Το σκέφτηκα και το έκανα».

Σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στα social media αναφέροντας: «Σήμερα με τα social media είναι ακόμα πιο δύσκολο δημιουργείται μια εικόνα του καταπληκτικού, ότι όλοι είναι τέλειοι και πίσω από την εικόνα μπορεί να κρύβονται πράγματα που ούτε τα φανταζόμαστε. Και στα νέα παιδιά οφείλω να πω ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι καλά με τον εαυτό σου».

Για τη διαδικασία την ψυχοθεραπεία είπε χαρακτηριστικά: «Είναι σκληρή διαδικασία, επίπονη, αλλά στο τέλος η δικαίωση που νιώθεις και οι χαρές που εισπράττεις δεν συγκρίνεται με τίποτα. Τα νέα παιδιά οφείλουν να κοιτάζουν περισσότερο τον εαυτό τους και όποτε νιώσουν έτοιμοι να ζητήσουν βοήθεια ειδικού».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς