Ένα διαχρονικό πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι το γηπεδικό και το βόλεϊ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον θλιβερό κανόνα, με δεδομένο πως οι αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η CEV δεν δίνει τη δυνατότητα στους Ερυθρόλευκους να αγωνιστούν σε ομίλους Champions League αν περάσουν από τα προκριματικά.
Τη χρονιά του κορωνοϊού και των άδειων γηπέδων (2020/2021), η ευρωπαϊκή ομοσπονδία επέτρεψε στον Ολυμπιακό να χρησιμοποιήσει το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη εφόσον περνούσε στους ομίλους. Αυτό δεν συνέβη τελικά καθώς οι Ερυθρόλευκοι είχαν προκριθεί κόντρα στην Κομάρνο και στη συνέχεια αποκλείστηκαν από τη Χέμπαρ που πήρε εκείνη το εισιτήριο – μαζί με την Μπενφίκα – για τους ομίλους.
Ωστόσο, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι διαφορετική καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΛΟΥ, η CEV έχει αποφασίσει σε πρώτη φάση να δώσει εξαίρεση στους Ερυθρόλευκους και να τους επιτρέψει να αγωνιστούν κανονικά στο Ρέντη αν τελικά περάσουν στους ομίλους του Champions League (2023/2024), φιλοξενώντας εκεί τουλάχιστον τρία μεγάλα παιχνίδια με κορυφαίους αντιπάλους.
Αυτό που αλλάζει φέτος είναι το ότι στο κλειστό γίνονται έργα αναβάθμισης και στην πρώτη επικοινωνία του Ολυμπιακού με τη CEV υπήρξε (κάτι παραπάνω από) θετική διάθεση για να φιλοξενηθούν αγώνες.
Ασφαλώς τα έργα θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα προκειμένου το «Μ. Μερκούρη» να πληροί ένα μεγάλο μέρος των προϋποθέσεων που θα τεθούν από πλευράς ομοσπονδίας.
Αυτό που μένει να ξεκαθαριστεί είναι αν ο Ολυμπιακός του Ντανιέλ Καστελάνι θα δώσει έναν ή δύο γύρους για να μπει στους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Όσον αφορά στα προκριματικά, οι αντίπαλοι που θα βρεθούν στην κληρωτίδα είναι στα μέτρα των Κυπελλούχων Ευρώπης με τις πιο… επικίνδυνες να είναι η Βοϊβοντίνα (πρωταθλήτρια Σερβίας) και η Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς (πρωταθλήτρια Βουλγαρίας) με την ισπανική Γουάγουας να μην είναι αμελητέα καθώς εδρεύει στα Κανάρια Νησιά. Θυμίζουμε πως στα προκριματικά δεν υπάρχουν περιορισμοί αναφορικά με την έδρα.
ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CEV CHAMPIONS LEAGUE:
Ιταλία (3): Τρεντίνο, Λούμπε, Πιατσέντσα
Πολωνία (3): Γιαστρέμπσκι, Ζάκσα, Ρεσόβια
Γερμανία (3): Μπερλίν, Φριντρισχάφεν, Λίνεμπουργκ
Βέλγιο (2): Ροζελάρε, Νόλικο Μασέικ
Τουρκία (2): Ζιράτ, Χάλκμπανκ
Τσεχία (2): Πράγα, Μπουντεγιόβιτσε
Γαλλία (1): Τουρ
Σλοβενία (1): Λιουμπλιάνα
Πορτογαλία (1): Μπενφίκα