Η επίθεση που έχει εξαπολύσει η ΑΕΚ στα μέλη της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ, δεν σχετίζεται με την ουσία της υπόθεσης του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αλλά τη δημιουργία εντυπώσεων προκειμένου να αποδομήσει την κρίση τους.
Η ΑΕΚ προσφεύγοντας στο διαιτητικό δικαστήριο το οποίο αποτελείται από αρεοπαγίτες και η σύνθεσή του ΔΕΝ άλλαξε κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας καθώς η θητεία των μελών του λήγει τον Νοέμβριο, θα επιδιώξει την τιμωρία του Χριστοδουλόπουλου και του Ολυμπιακού.
Η Ένωση επιχειρεί ν’ αναδείξει ότι κάποιο από τα μέλη της ΠΕΕΟΔ έδωσε το διατακτικό της απόφασης πριν παραδοθεί στην ΕΠΟ, σε μέσο ενημέρωσης φιλικά προσκείμενο στον Ολυμπιακό, με σκοπό ν’ αναδείξει κάποιου είδους φιλική σχέση ή επηρεασμού από την ερυθρόλευκη πλευρά.
Ακόμη όμως και στην περίπτωση που αυτή η επιχειρηματολογία μπορεί να πατήσει κάπου, δεν έχει καμία ουσιαστική σημασία από το γεγονός ότι η απόφαση της τριμελούς επιτροπής είναι ΟΜΟΦΩΝΗ. Αυτό συνεπάγεται ότι αν ένα μέλος-αυτό που «έδωσε» το διατακτικό- δεν στηρίχτηκε στα νομικά επιχειρήματα που στοιχειοθετούν την απόφαση, αλλά σε επηρεασμό από άλλα κέντρα, με τα άλλα δύο μέλη τι έγινε;
Πέραν όλων αυτών καταλυτική σημασία έχει το γεγονός ότι έγινε δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση του ΠΣΑΠ υπέρ του Χριστοδουλόπουλου και ως εκ τούτου, στα νομικά επιχειρήματα που στηρίχτηκε η απόφαση, εμπεριέχονται τα εργασιακά ζητήματα που ανέλυσε ο νομικός σύμβουλος του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών Μανώλης Αλαφραγκής.
Η τριμελής επιτροπή που αποτελείται από τους Βασίλη Ανδρόνικο(πρόεδρος), Κώστα Αντιπαριώτη(εκπρόσωπος Super league) και Κατερίνα Μπαλατσού(εκπρόσωπος ΠΣΑΠ), στήριξε την ετυμηγορία της στα επιχειρήματα του ΠΣΑΠ κι έκρινε ότι το συμβόλαιο που κατέθεσε η ΑΕΚ για λογαριασμό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου είναι άκυρο, καθώς οι ποδοσφαιριστές με κανένα τέχνασμα δεν μπορούν να τεθούν υπό ομηρία από τις ΠΑΕ.