Εδώ και πολλά χρόνια, το ελληνικό μπάσκετ αναζητά με το κιάλι έναν παίκτη που να μπορεί να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο. Ειδικά στην περιφέρεια, η κατάσταση προκαλεί θλίψη αφού οι τελευταίοι Έλληνες υψηλού επιπέδου έχουν προ πολλού περάσει την ηλικία των 30 ετών (Σλούκας – Παπανικολάου).
Παρότι οι ευκαιρίες δίνονται σχεδόν… αναγκαστικά σε πολλούς παίκτες λόγω του περιορισμού των ξένων στην Basket League, είναι σαφές πως η παραγωγική διαδικασία για τουλάχιστον μια δεκαετία είναι προβληματική. Και εννοείται πως οι φταίχτες γι’ αυτό δεν είναι οι ξένοι που έρχονται, αλλά οι γηγενείς που δεν καταφέρνουν να κάνουν το step up.
Για το συνδικαλιστικό όργανο των Ελλήνων παικτών πάλι, φαίνεται πως το πρόβλημα είναι ο Τόμας Γουόκαπ. Με μια ανακοίνωση – ανέκδοτο, ο ΠΣΑΚ αναρωτιέται γιατί δεν τον… ρώτησε η ΕΟΚ και η Πολιτεία, κατά τη διαδικασία ελληνοποίησής του. Μάλιστα, τα φωτεινά μυαλά που συνέταξαν την ανακοίνωση «προτείνουν» ο παίκτης του Ολυμπιακού να αγωνίζεται ως ξένος στην Basket League.
Αλήθεια, φαντάζεστε να υπάρχει «ξένος» που να παίζει στην εθνική Ελλάδας;
Η ανακοίνωση – ανέκδοτο του ΠΣΑΚ για τον Τόμας Γουόκαπ
«Μας ρωτήσατε;
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών – τριών, διαφωνεί κάθετα με την ελληνοποίηση του Τόμας Γουόκαπ.
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε, πως δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με τον παίκτη ή την ομάδα του, ίσα – ίσα οι σχέσεις μας είναι αγαστές, όπως με όλους τους συλλόγους.
Είμαστε αντίθετοι ΜΟΝΟΝ με την απόφαση και προτείνουμε ο καλαθοσφαιριστής να συνεχίζει να αγωνίζεται ως Αμερικανός στη Basket League.
Η περίοδος με τις απεργίες έχει ήδη ξεπεραστεί, άλλωστε, ουδείς συγκινείται».
Πρόεδρος του ΠΣΑΚ είναι ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης, αντιπρόεδροι οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Βαγγέλης Μάντζαρης, ενώ στο Δ.Σ. βρίσκονται ακόμη οι Βεργίνης, Γιαννόπουλος, Καλλινικίδης, Μολφέτας, Δημάκος, Φώτης Βασιλόπουλος, Κατσίβελης και Τολιόπουλος