28.9 C
Athens

Παναιτωλικός – Ιωνικός 0-1: Οι Νικαιώτες έπιασαν τον ΠΑΣ και άναψε για τα καλά η μάχη της παραμονής (hls)

Ο Ιωνικός καιγόταν για τρίποντο στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό και το πήρε με πολύ κυνικό τρόπο.

Οι Νικαιώτες επικράτησαν με 0-1 κι έπιασαν στους 24 βαθμούς τον ΠΑΣ Γιάννινα στη βαθμολογία των πλέι άουτ, με τη Λαμία και τον Λεβαδειακό να ακολουθούν από πίσω με 23 και 22 αντίστοιχα.

 

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σεμπά ο Ιωνικός προηγήθηκε στο 37ο λεπτό. Ο Μασάς έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μλάντεν κι ο Βεργέτης υπέδειξε την παράβαση. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού ανέλαβε την εκτέλεση κι έγραψε το 0-1.

 

Ο Παναιτωλικός έκανε την πρώτη τελική του προσπάθεια στο 53΄ (!) με ένα άστοχο σουτ του Στάιτς και ο Ιωνικός από την πλευρά του άγγιξε το δεύτερο γκολ με το σουτ του Ελευθεριάδη που σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την αποδοσή τους και πίεσαν, αλλά στο 73΄ ο Καρέλης έκανε κακό τελείωμα προ του Χουτεσιώτη και στο 90΄ ο Κολοβός σημάδεψε με κοντινή κεφαλιά το δοκάρι του Χουτεσιώτη και στην εξέλιξη της φάσης ο Καρέλης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναιτωλικού να ισοφαρίσει.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 37′ πεν. Σεμπά

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Βεργέτης

Κίτρινες: Μλάντεν, Χουάνπι, Μάρτενσον, Αποστολάκης / Φαντιγκά, Χουτεσιώτης, Γούλερι

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Λιάβας (42′ Αποστολάκης), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Στάιτς), Μάρτενσον, Κολοβός, Ντίας (76′ Ξενιτίδης), Σενγκέλια (46′ Χουάνπι), Μόρσεϊ (64′ Ζοάο Πέδρο), Καρέλης

ΙΩΝΙΚΟΣ (Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μασάς (68′ Ούγκο Σόουζα), Βαλεριάνος, Τσιγκρίνσκι, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς, Φαντιγκά (33′ Ελευθεριάδης), Κάνιας, Σεμπά (90′ Γούλερι), Μάντζης

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς