26.2 C
Athens

Υπόκλιση Ομπράντοβιτς στον Ολυμπιακό: Είναι πρώτος γιατί παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη

Η Παρτιζάν ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρωτοπόρους της Euroleague σε ένα κρισιμότατο γι' αυτήν ματς και ο Ζοτς δεν έκανε καμία οικονομία στους εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς προς τους Πειραιώτες

Ανεξάρτητα από τι θα γίνει στις τελευταίες αγωνιστικές της Euroleague, ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι καθολικώς αναγνωρισμένος ως η κορυφαία ομάδα της regular season. Με εξαίρεση ίσως τους εκάστοτε τεχνικούς του Παναθηναϊκού, όλοι οι υπόλοιποι ανεξαιρέτως έχουν αφιερώσει ύμνους στο τρομερό μπάσκετ που παίζουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας, εστιάζοντας στα επί μέρους στοιχεία που κάνουν το παιχνίδι των Ερυθρολεύκων εντυπωσιακό και αποτελεσματικό ταυτόχρονα.

Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το να βγαίνουν λόγια αποθέωσης από το στόμα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του μοναδικού προπονητή στην ιστορία που έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα με πέντε διαφορετικές ομάδες. Η Παρτιζάν του ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους πρωτοπόρους της Euroleague σε ένα κρισιμότατο γι’ αυτήν ματς και ο Ζοτς δεν έκανε καμία οικονομία στους εγκωμιαστικούς χαρακτηρισμούς προς τους Πειραιώτες:

«Ο Ολυμπιακός είναι επάξια πρώτος στη βαθμολογία, γιατί παίζει εξαιρετικό μπάσκετ, παίζει ως ομάδα και δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Έχει φανταστική ροή της μπάλας στην επίθεση, παίζει υπομονετικά, πολλές από τις επιθέσεις τους τελειώνουν στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα, καθώς περιμένουν μια καλή θέση και ένα ανοιχτό σουτ. Στην άμυνα παίζουν με πολλές αλλαγές, ακόμα και ο Μουσταφά Φαλ, ο οποίος είναι κυρίαρχος στα 218 εκατοστά, αναλαμβάνει πολλά.

Αυτά τα στοιχεία είναι τα πιο σημαντικά όταν μιλάμε για το ματς με τον Ολυμπιακό, να είσαι έτοιμος για την άμυνά του. Από εκεί αντλούν το κύριο πλεονέκτημά τους, μπερδεύουν τον αντίπαλο και μετά έχουν ανοιχτό γήπεδο. Έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε αυτόν τον ρυθμό, να τρέξουν και να σκοράρουν εύκολα. Και όταν βγαίνουν στην επίθεση, έχουν πολλές πάσες και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και οι περισσότερες ενέργειές τους τελειώνουν με τέτοιο τρόπο που σίγουρα θα βρεθεί ένα ανοιχτό σουτ», ήταν τα λόγια του πολύπειρου Ομπράντοβιτς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς