32 C
Athens

Ιωνικός – Αστέρας 1-0: Υπέταξε τους Αρκάδες και μπαίνει φορτσάτος στα πλέι άουτ (vid)

Ο Ιωνικός επικράτησε πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό 1-0 κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, επέστρεψε στις νίκες και μπαίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη μάχη των πλέι άουτ.

Καλύτερο ξεκίνημα και γενικότερα πρώτο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να ζητήσει ο Ιωνικός. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 7′, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ και άστοχη έξοδο του Παπαδόπουλου ο Μάντζης πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

 

Από εκεί και πέρα ο Ιωνικός έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τους διαδρόμους, με τον Αστέρα να μην καταφέρνει να δημιουργήσει ούτε μία τελική στο πρώτο μέρος. Η ομάδα της Νίκαιας με τη σειρά της δημιούργησε κάποιες ακόμη τελικές χωρίς όμως να απειλήσει σοβαρά την εστία του Παπαδόπουλου.

Τα χειρότερα για τους Αρκάδες και παράλληλα καλύτερα για τους γηπεδούχους ήρθαν στο 43ο λεπτό, όταν ο Αλάγκμπε είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τον Αστέρα με 10 παίκτες.

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι δημιούργησαν κάποιες ακόμη ευκαιρίες αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν σε δεύτερο τέρμα, χωρίς όμως αυτό να τους επηρεάζει καθώς η καλή τους ανασταλτική παρουσία παράλληλα με το αριθμό πλεονέκτημα τους έκανε να διατηρήσουν εύκολα το προβάδισμα τους και να πανηγυρίσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ιωνικός (ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Ρομαό, Σάκιτς, Κάνιας, Φαντιγκά, Σεμπά (90+3′ Μάνος) , Λοβέρα (75′ Ελευθεριάδης), Μάντζης

Αστέρας (ΜΑΝΤΖΙΟΣ): Παπαδόπουλος, Ατιένζα, Καστάνο, Καρμονα, Άλβαρες, Αλάγκμπε, Μουνάφο, Τιλίκα (46’Σανταφέ) , Σίτο, Ριέρα (66′ Ζουγκλής), Μπαράλες (66′ Κωστέας)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς