Εκνευρισμένος ο Γιοβάνοβιτς: «Η μόνη ομάδα που δικαιούται να πάρει αυτό το πρωτάθλημα είναι η δική μου»

Ο Παναθηναϊκός για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν γλίτωσε λόγω VAR και καθαρής τύχης την ήττα από τον Ολυμπιακό, δείχνοντας στοιχεία ομάδας που δεν αξίζει να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στη Super League, όντας παθητικός κι ακίνδυνος στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι Πράσινοι αφού γλίτωσαν απ’ του… Βρουσάι τα δόντια χάρη στον Πινέιρο και την πορτογαλική παρέα του στο VAR παρέμειναν πρώτοι έχοντας συνεχώς την ΑΕΚ στην  «καμπούρα» τους, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να χάνει για λίγο την ψυχραιμία που τον διακρίνει στη συνέντευξη Τύπου, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου σχετική με την εικόνα στο χορτάρι αλλά και τη βαθμολογική θέση των δύο χθεσινών μονομάχων.

Μίτσελ: Οι εξηγήσεις των κανονισμών μάς στερούν αυτό που δικαιούμαστε, οι συγκυρίες είναι πάντα εναντίον μας

Ο Σέρβος τεχνικός ενοχλήθηκε από την ερώτηση και έκρινε ότι πρέπει να υπερασπιστεί την ομάδα του, αναφέροντας με νόημα ότι «αν αξίζει μία ομάδα περισσότερο τον φετινό τίτλο, αυτή είναι η δική του».

Αναλυτικά τα όσα απάντησε:

«Μην υποτιμάτε την ομάδα μου, δεν είναι σωστό. Με τη συμπεριφόρα μου δεν έχω δείξει ασέβεια. Και όταν ήμασταν στο συν 12 στη βαθμολογία, πάλι έλεγα πόσο καλές είναι οι υπόλοιπες ομάδες και πόσο ανταγωνιστικές. Μη βλέπετε το σημερινό παιχνίδι και μου κάνετε αυτές τις ερωτήσεις.

Πρέπει να βλέπετε όλη την εικόνα. Είμαστε στην 24η αγωνιστική και από την αρχή έως σήμερα είμαστε στην κορυφή. Όχι γιατί μας χαρίζει κάποιος κάτι. Αλλά γιατί το δικαιούμαστε και δίκαια είμαστε εδώ. Είμαστε μια ομάδα που θα προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα.

Είναι προσβλητική η ερώτησή σας. Αναφέρεστε μόνο σε ένα παιχνίδι. Το πρωτάθλημα δεν είναι μόνο τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Την ερώτηση αυτή δεν την αξίζω ούτε εγώ, ούτε η ομάδα μου.

Καταλαβαίνω που στοχεύει η ερώτησή σας και θα μπορούσα να σας κάνω και εγώ πέντε ερωτήσεις που πιθανώς και εσείς θα μου δώσετε μία απάντηση όπως δίνω σε εσάς εγώ σήμερα όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι. Το σημερινό παιχνίδι είναι μόνο ένα από τα 24 παιχνίδια που έχουν γίνει μέχρι τώρα. Έχουμε να παίξουμε άλλη μία φορά εδώ και άλλη μία στο δικό μας το γήπεδο. Είναι και οι δύο ομάδες πολύ καλές ομάδες.

Σίγουρα και ο Ολυμπιακός. Εγώ ήμουν αυτός που όταν είχαμε 12 βαθμούς διαφορά έλεγα ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα γιατί δεν έχει να κάνει κάτι άλλο. Είναι υποχρεωμένος να το διεκδικήσει και είναι πολύ καλή ομάδα σίγουρα. Δεν ξέρω αν επειδή ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα σε αυτή τη θέση δημιουργεί κάποιο θέμα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί το ελληνικό πρωτάθλημα αποκτά πλέον πραγματικά καλή εικόνα.

Είναι πολύ καλές ομάδα και το πρωτάθλημα με γεμάτα στάδια θα είναι εξαιρετικό. Μην ξεχνάτε ένα πράγμα: Η μόνη ομάδα που κατά την άποψή μου δικαιούται να πάρει αυτό το πρωτάθλημα και θα χαρεί περισσότερο από τις υπόλοιπες είναι η δική μου.

Γιατί όλες οι άλλες ομάδες κατά διαστήματα μιλούσαν για αλλοιωμένα πρωταθλήματα. Εμείς είμαστε οι μόνοι που δεν μιλάμε γι΄ αυτό το πράγμα και είμαι σίγουρος ότι αν το πάρουμε θα χαρούμε και περισσότερο από τους άλλους. Δεν ξέρω οι άλλοι πως θα το χαρούν όταν κατά διαστήματα έχουν εκφράσει κάτι τέτοιο. Είμαστε μία ομάδα που προσπαθεί να επιστρέψει εκεί που ανήκει ιστορικά και θα παλέψουμε μέχρι το τέλος να το κάνουμε, έχοντας πάντα σεβασμό απέναντι στις ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε».

 

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Ιρλανδία – Αγγλία 0-2: Εύκολη επικράτηση στο πρώτο ματς μετά την αποχώρηση του Σάουθγκεϊτ

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Λι Κάρσλι, η Αγγλία ξεκίνησε...

Ασύλληπτη Σταματοπούλου: Χρυσή Παραολυμπιονίκης στα 50μ. ύπτιο S4

Στην τελευταία της παρουσία σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο S4 και πανηγυρίζει μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα της δίνοντας στην Ελλάδα το 13ο μετάλλιο

Παναθηναϊκός: Ανακοινώθηκε ο Οσμάν για τη σεζόν 2024/25

Μερικές ώρες μετά την αποκάλυψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Τσεντί Οσμάν για έναν χρόνο

Εθνική: Ο Μασούρας θα χάσει και το ματς με την Ιρλανδία

Χωρίς τον Γιώργο Μασούρα θα παραταχθεί η εθνική Ελλάδας στο πρώτο (Φινλανδία) αλλά...

Ο Τσεντί Οσμάν γιορτάζει τη Γενοκτονία των Ποντίων: Ποιοι άφησαν στο σκοτάδι τον πατριώτη Δ. Γιαννακόπουλο; (pics)

Το πρόσφατο - και άκρως θλιβερό - παρελθόν του υπερεθνικιστή Τσεντί Οσμάν βγήκε στην επιφάνεια μετά την αποκάλυψη της επικείμενης μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό και όλοι πλέον αναρωτιούνται για το πώς θα αντιδράσει ο δεδηλωμένος πατριώτης Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ιωαννίδης: Ο Γιοβάνοβιτς έχει πλάνο και ταυτότητα, θα γινόμαστε καλύτεροι

Με τρία γκολ και δύο δοκάρια, μια γεμάτη εμφάνιση...

Η Γερμανία σκόρπισε με 5 γκολ την Ουγγαρία, καθάρισε στο τέλος η Ολλανδία

Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η Γερμανία στην πρεμιέρα της...

Ελλάδα – Φινλανδία 3-0: Γαλανόλευκη υπεροχή στο Φάληρο και ιδανικό ντεμπούτο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Γούρικη επιστροφή στο Καραϊσκάκη για την εθνική Ελλάδας, η οποία στο ντεμπούτο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καθάρισε με συνοπτικές διαδικασίες τη Φινλανδία (τρία γκολ, δύο δοκάρια) και έδειξε αποφασισμένη να γυρίσει ξανά στις μεγάλες στιγμές

Σταματοπούλου: Ήταν η τελευταία μου χρονιά, έλεγα πως θα δώσουμε ό,τι μπορούμε και το κάναμε (vid)

Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσει την παρουσία της...

Ολυμπιακός: Χαμός στο Λεωνίδιο για την κούπα του Conference League

Στο Λεωνίδιο βρέθηκε σήμερα (7/9) η κούπα του Conference...