Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί με όλους τους τρόπους στην Ευρωλίγκα. Πέντε συνεχόμενες νίκες, δεκαέξι συνολικά μέχρι στιγμής (επίδοση 16-7), επτά νίκες μακριά από το ΣΕΦ. Είτε κερδίζει με μεγάλες διαφορές είτε με διαφορές κάτω των 10 πόντων, δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης πήρε άριστα στη «διαβολοβδομάδα», καθώς μετά τη Φενέρμπαχτσε, την οποία διέλυσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη, πέρασε… χειροπέδες στην Αναντολού Εφές, η οποία σκόραρε με το ζόρι 70 πόντους με 5/21 τρίποντα και 23.8% (και 31 στο ημίχρονο με 2/10 τρίποντα και 20%).
Οι Ερυθρόλευκοι δεν βρέθηκαν ούτε μία φορά να κυνηγούν στο σκορ στο κατάμεστο ΣΕΦ (κάθε ματς είναι και μία γιορτή), ενώ το μόνο που κατάφερε η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ήταν να μειώσει μέχρι τους τέσσερις πόντους στο 32′ (62-58). Οι Λάρκιν και Μίτσιτς είχαν μαζί 2/10 τρίποντα (2/6 ο Αμερικανός, 0/4 ο Σέρβος) και οι 20 πόντοι τους (από 10 έκαστος) δεν πόνεσαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. Μάλιστα, ο Λάρκιν ήταν άποντος στο ημίχρονο, ενώ ο Μίτσιτς έβαλε μόλις 2 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κλάιμπερν κινήθηκε και αυτός στα… ρηχά με 8 πόντους, ενώ ο Μπομπουά μπορεί να έβαλε 10 πόντους, αλλά δεν ήταν παράγοντας της αναμέτρησης, όπως έχει κάνει άλλες φορές σε αντίστοιχα παιχνίδια με τους Πειραιώτες.
Ο νταμπλούχος Ελλάδας κερδίζει και με την επίθεση και με την άμυνα. Γενικότερα, όμως, βγάζει ατσάλινο και αλύγιστο χαρακτήρα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί να χάθηκαν 8 βολές και κάποια ελεύθερα τρίποντα στο ΣΕΦ (το 33.3% και τα 9/27 δεν είναι άσχημος απολογισμός, καθώς η ομάδα δεν γίνεται να σουτάρει συνέχεια με πάνω από 40%), αλλά τα σουτ που έπρεπε να μπουν, μπήκαν! Για παράδειγμα, ο Βεζένκοβ είχε 0/3 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και στην τρίτη περίοδο μέτρησε 3/3, τελειώνοντας το ματς με 4/8. Χωρίς τους Σλούκα και Πίτερς για δεύτερο διαδοχικό ματς, ο Ολυμπιακός έβγαλε, όπως συνηθίζει, διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Όπως τον Μιχάλη Λούντζη, ο οποίος όχι μόνο περιόρισε τους εξαιρετικούς γκαρντ της τουρκικής ομάδας, αλλά πέτυχε 13 πόντους με 5/6 σουτ (2/3 δίποντα, 3/3 τρίποντα)!
Παράλληλα, σε συνολικά 19:02 λεπτά συμμετοχής, ο Έλληνας γκαρντ μάζεψε 7 αμυντικά ριμπάουντ, έκανε δύο κλεψίματα και αλλοίωσε ουκ ολίγες επιθέσεις των αντιπάλων. Η πνευματική ετοιμότητά του στο πρώτο ημίχρονο, όταν παρέμεινε στο παρκέ για 10:43, σκοράροντας 11 πόντους με 3/3 τρίποντα και 1/2 δίποντα, είναι παροιμιώδης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Για μένα, δεν ήταν έκπληξη η εμφάνισή του κόντρα στην Εφές, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα και στην Ευρωλίγκα είναι ο τελευταίος γκαρντ σε ιεραρχία. Ο 24χρονος είναι έτοιμος παίκτης και μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τους χρόνους και τις επιδόσεις του. Η εμφάνιση καριέρας που έκανε κόντρα στην τουρκική ομάδα αποτελεί πρόκληση για τον ίδιο προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο και να «χτίσει» πάνω σε αυτήν την εμφάνιση.
Ο Φαλ επανήλθε σε γνώριμο επίπεδο απόδοσης με 10 πόντους (5/5 δίποντα) και 8 στην πρώτη περίοδο όπου οι συμπαίκτες του τον «τάισαν» αβέρτα (4/4 δίποντα). Ο Μπλακ έδωσε μάχες σε άμυνα και επίθεση (τέσσερις πόντους, ένα κλέψιμο, δύο τάπες), ο Μπολομπόι ήταν σημαντικός στην ομάδα με δύο κοψίματα στη δεύτερη περίοδο (και δύο κρίσιμους πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, μαζί με μία ασίστ στο ματς), ενώ ο Κάνααν μπορεί να μη σκόραρε όπως με τη Φενέρ (έχοντας μόλις έναν πόντο απέναντι στην Εφές), αλλά δεν ήταν επιζήμιος παρά τα 0/4 τρίποντα. Πάντως, ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ επιβεβαιώνει πως εκτός έδρας παίζει με περισσότερη αυτοπεποίθηση και άγνοια κινδύνου. Στο ΣΕΦ, μοιάζει σαν να σκέφτεται περισσότερο τι πρέπει να κάνει και δεν λειτουργεί αυθόρμητα. Εκτός έδρας, παίζει πιο απελευθερωμένα.
Συμπερασματικά, είναι η ωραία η κορυφή στην Ευρωλίγκα και την απολαμβάνουμε, αλλά το βασικό ζητούμενο, πλέον, είναι το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρωτιά στην κανονική διάρκεια, αλλά σημασία έχει το ταξίδι με τελικό προορισμό το Κάουνας.