27.6 C
Athens

Πανιώνιος: Προβληματισμός για την «τεσσάρα»

Έντονες παρατηρήσεις του Ζοζέ Ανιγκό προς τους παίκτες του μετά το 4-2 από τον Αήττητο στα Σπάτα

Οι ήττες στα φιλικά παιχνίδια ξεχνιούνται γρήγορα, όπως και οι νίκες. Στην περίπτωση του Πανιωνίου, όμως, ο οποίος έχασε 4-2 χθες στα Σπάτα από τον νεοφώτιστο στη Football League Αήττητο, το ταρακούνημα ήταν… γερό.

Ο Ζοζέ Ανιγκό χρησιμοποίησε κυρίως αναπληρωματικούς παίκτες, οι οποίοι δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής όχι μόνο στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια με ΟΦΗ (2-2) και ΠΑΟΚ (0-1), αλλά ούτε στα τελευταία φιλικά προετοιμασίας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η απόδοση, αλλά και η διάθεση των περισσότερων δεν άφησε ικανοποιημένο τον Γάλλο τεχνικό, γι’ αυτό και τους έκανε δριμείες παρατηρήσεις στα αποδυτήρια μετά τη λήξη του ματς.

Προβληματισμό προκαλεί και η απόδοση του Ρόλαντ Άλμπεργκ, η αγωνιστική παρουσία του οποίου στα Σπάτα έδειξε ότι δεν είναι τυχαίος ο παραγκωνισμός του από τον Γάλλο τεχνικό του Πανιωνίου. Ο Ολλανδός μέσος έχει τεχνικές αρετές, αλλά παρουσιάζεται ακόμα «βαρύς» και αυτό εξηγεί το γεγονός ότι ο Ανιγκό δεν τον χρησιμοποίησε ούτε λεπτό στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος (με τον ΟΦΗ δεν τον είχε καν στη 18άδα).

Η όχι πειστική παρουσία του Άλμπεργκ ήταν προφανώς και ο λόγος που ο Γάλλος τεχνικός άλλαξε προς το τέλος της προετοιμασίας τον σχηματισμό των «κυανέρυθρων» σε 3-4-3, αναζητώντας προφανώς ένα σύστημα που να προσφέρει πιο γρήγορη μετάβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση -άσχετα αν, στο ματς με τον ΟΦΗ, η συγκεκριμένη διάταξη «έμπαζε» πίσω, λόγω των «βαριών» κορμιών στην άμυνα και κρίθηκε αναγκαίο να αλλάξει στο ματς με τον ΠΑΟΚ.

Το παρήγορο για τον Πανιώνιο είναι ότι ο Γιάννης Οικονομίδης, ο οποίος είχε εντυπωσιάσει στην προετοιμασία, είναι πλέον καλά μετά το διάστρεμμα που είχε υποστεί στο φιλικό της 19ης Αυγούστου με την Παναχαϊκή. Ο 20χρονος μέσος πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό των Σπάτων, θα είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την ΑΕΚ και πιθανόν να ξεκινήσει βασικός, στο πλευρό του Αμπντουλάι Κεϊτά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς