28.9 C
Athens

Νύχτα και με αυτοκινητοπομπή α λα… Τραμπ έφτασε ο Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη (video)

Τον συνόδευε αυτοκινητοπομπή 9 συμβατικών ΙΧ, ένα περιπολικό, ένα βανάκι και ένα ασθενοφόρο!

Νύχτα, το βράδυ της Πέμπτης, έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς.

Από τη στιγμή που το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον διάδρομο του «Μακεδονία» τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο μετακίνησης του Πρωθυπουργού και της συνοδείας του, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η συνοδεία του θύμιζε μετακινήσεις του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς τον Αλέξη Τσίπρα συνόδευε αυτοκινητοπομπή 11 οχημάτων και ενός ασθενοφόρου. Συγκεκριμένα, ήταν 9 συμβατικά ΙΧ, ένα περιπολικό, ένα βανάκι και ένα ασθενοφόρο.

Παράλληλα, όλοι οι δρόμοι είχαν μπλοκαριστεί προκειμένου να μην υπάρχει επαφή πολιτών με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο είναι μία απόσταση 15,59 χλμ. και κατά μήκος της είχαν νεκρώσει τα πάντα, αφού Αστυνομία, Ασφάλεια και Τροχαία απέκλειαν δρόμους και σταματούσαν την κυκλοφορία των ΙΧ.

Προφανώς από το Μέγαρο Μαξίμου επέλεξαν ο Πρωθυπουργός να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης, ώστε να μη συμπέσει η άφιξή του στην πόλη για την 83η ΔΕΘ με τα συλλαλητήρια και τις διαδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή.

Ο Πρωθυπουργός είναι προγραμματισμένο να παραμείνει στην πόλη έως και την Κυριακή το μεσημέρι.

Όσον αφορά το πρόγραμμά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση σήμερα το απόγευμα, στις 17:15, με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Το Σάββατο θα κάνει την παραδοσιακή βόλτα στη ΔΕΘ το πρωί, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια με την ομιλία του. Την Κυριακή θα γίνει η συνέντευξη Τύπου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς