20.8 C
Athens

Μπερτομέου για Δ. Γιαννακόπουλο: Έχουμε πολύ καλή σχέση, μέρος του σόου για να δείξει στους οπαδούς ότι τον ενδιαφέρει η ομάδα όσα λέει!

Μιλώντας σε Ισπανό δημοσιογράφο, ο Τζόρντι Μπερτομέου «άδειασε» κανονικότατα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τονίζοντας πως έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί του και πως όσα λέει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΠΑΟ είναι «μέρος του σόου και ανάγκη να δείξει στους οπαδούς ότι ενδιαφέρεται»

Ο Τζόρντι Μπερτομέου παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή συνέντευξη στον Ισπανό δημοσιογράφο Sergio Vegas, αναφερόμενος σε πάρα πολλά θέματα της μπασκετικής επικαιρότητας. Πέρα όμως από την τοποθέτηση για την πιθανότητα διεξαγωγής φάιναλ φορ στο Ντουμπάι, αλλά και τα καρφιά στον Αταμάν μετά από όσα έγιναν στο τελευταίο παράθυρο της FIBA (σ.σ. ο τεχνικός της Εφές είναι και ομοσπονδιακός της Τουρκίας, η οποία αντιμετώπισε τη Σερβία σε ένα ματς ζωής και θανάτου χωρίς να βρει απέναντί της τον Μίτσιτς λόγω σχετικής απαγόρευσης από την… Εφές του Αταμάν!), έχει μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον η αναφορά στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο πρώην CEO της Euroleague έκανε ξεχωριστή αναφορά στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αδειάζοντας με… τακτ τον Δ. Γιαννακόπουλο. Συγκεκριμένα, ο Μπερτομέου χαρακτήρισε «μέρος του σόου και ανάγκης να δείξει στους οπαδούς ότι ενδιαφέρεται» όσα κάνει και λέει ο ισχυρός άνδρας της Euroleague, ξεκαθαρίζοντας πως δεν βίωσε καμία κατάσταση σύγκρουσης και πως έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί του!

Διαβάστε την τοποθέτηση του Τζόρντι Μπερτομέου για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο:

«Υπάρχει ένας πρόεδρος που είναι πολύ ομιλητικός και του αρέσει να μιλάει, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού. Επιπλέον, μιλάει με αρκετά ιδιαίτερους τόνους και όρους. Θα έχετε παρατηρήσει ότι, αυτά τα χρόνια, δεν του απάντησα ποτέ δημόσια. Επίσης, πρέπει να πω ότι προσωπικά έχω καλές σχέσεις μαζί του. Οι ιδιωτικές συζητήσεις μου μαζί του ήταν πάντα πολύ ευχάριστες και προς τις δύο κατευθύνσεις. Πέρα από αυτό, που είναι μέρος του σόου και έχει ανάγκη να δείξει στους οπαδούς ότι ενδιαφέρεται, εδώ και 22 χρόνια δεν έχω βιώσει μια κατάσταση σύγκρουσης»

Τα παράθυρα της FIBA, το «μνημείο υποκρισίας» για τις εθνικές και τα καρφιά σε Αταμάν:

Τα παράθυρα δεν τα έχω ακολουθήσει πολύ. Από ό,τι έχω διαβάσει, υπάρχουν προπονητές συλλόγων που είναι και ομοσπονδιακοί προπονητές και που έχουν πάει με τους παίκτες των συλλόγων τους, αλλά δεν τους έχουν επιτρέψει να πάνε με άλλες ομάδες. Λέμε ότι η εθνική ομάδα είναι το πιο σημαντικό μέχρι να μας βολέψει. Αυτό έπρεπε να γίνει ώστε, αν κάποιος θέλει να το αναλύσει με λίγη αντικειμενικότητα και λίγο πάθος, να πει ότι είναι μνημείο υποκρισίας. Αυτό ήταν κακό από την αρχή, μου φαίνεται ότι οι εθνικές ομάδες χωρίς τους καλύτερους παίκτες δεν έχουν νόημα. Και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί όσο υπάρχει ανταγωνισμός με το καλεντάρι του ΝΒΑ.

Το θέμα των παραθύρων συζητήθηκε και τους έπεισα ότι η θέση της Ευρωλίγκας δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετική από αυτή του NBA. Οι σύλλογοί μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, οι ιδιοκτήτες μας αξίζουν τον ίδιο σεβασμό με τους ιδιοκτήτες του NBA και οι παίκτες μας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας. Όταν αποφασίστηκε, αποφασίστηκε. Κανείς δεν ρώτησε, κανείς δεν αμφέβαλλε και κανείς δεν ζήτησε αλλαγές. Αυτό που είδαμε αυτή την εβδομάδα, από το 2017 μέχρι τώρα, δεν είχε συμβεί ποτέ

Φάιναλ φορ στο Ντουμπάι: «Θετικό αλλά και επικίνδυνο αν δεν γίνει σωστά»

«Το θέμα του Ντουμπάι είναι θετικό γιατί ξανακάνει την Ευρωλίγκα μια ανατρεπτική οντότητα, γιατί κάνει κάτι που κανείς δεν κάνει. Είναι επίσης επικίνδυνο αν δεν γίνει σωστά. Είναι πραγματικά απαραίτητο να δούμε ότι όλα όσα θα συνεπάγονται για τους συλλόγους που πρέπει να πάνε να παίξουν αγώνες μέσα στην εβδομάδα σε μέρη τόσο μακρινά και ότι αυτή η προσπάθεια θα ανταμείβεται. Πρέπει να το δουλέψεις πολύ και δεν ξέρω σε ποιο στάδιο βρίσκεται το project, αλλά μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Το μέλλον της Ευρωλίγκας ήταν πάντα πολύ ξεκάθαρο. Πρέπει να κοιτάξεις τα έσοδα και να σιγουρευτείς πως οι παραδοσιακές αγορές θα συνεχίσουν να είναι σημαντικές. Το ποιοτικό άλμα που μπορεί να γίνει στο μέλλον είναι η ενσωμάτωση ισχυρών αγορών. Δουλέψαμε για να έχουμε μια ομάδα στο Λονδίνο, μια ομάδα στο Παρίσι, καταφέραμε να ενσωματώσουμε τη Μπάγερν Μονάχου, καταφέραμε να ενσωματώσουμε τη Βιλερμπάν… Αυτή η στρατηγική του να πηγαίνουμε βόρεια και να κάνουμε τις μεγάλες αγορές συνεχίζεται για χρόνια. Οι υπερασπιστές των αρχών της αθλητικής αξίας, ότι μπορείς να παίξεις μόνο αν κερδίσεις, δεν πρόκειται να συμφωνήσουν μαζί μου, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που έχει το ημίκλειστο concept, το οποίο σίγουρα θα γίνει πιο κλειστό, γιατί χρειάζεται σταθερότητα, επένδυση και προσφέρει έναν σημαντικό ανταγωνισμό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς