17 C
Athens

«Αντάρτικο» στην Εθνική Ισπανίας: Παίκτριες αρνούνται να παίξουν για να διώξουν τον προπονητή

Ο κακός χαμός επικρατεί στις τάξεις της γυναικείας εθνικής ομάδας της Ισπανίας. Δεκαπέντε παίκτριες της Ισπανίας αρνούνται να αγωνιστούν με τη φανέλα της εθνικής τους ομάδας, καθώς θέλουν να διώξουν από τον πάγκο τον Χόρχε Βίλτνα.

Μία από τις ποδοσφαιρίστριες έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή στην Ισπανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Σ΄αυτήν έγραφε ότι ο προπονητής έχει επηρεάσει την υγεία και τη συναισθηματική τους κατάσταση και ότι δεν θα αγωνιστούν ξανά με την Ισπανία αν δεν απομακρυνθεί.

Email στην Ομοσπονδία έστειλαν ακόμη έξι παίκτριες της Μπαρτσελόνα, αλλά και παίκτριες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Σίτι. Από αυτή τη διαδικασία απείχαν η Ιρένε Παρέδες και η Αλέξια Πουτέγιας.

Η Ομοσπονδία σήκωσε το γάντι και απάντησε στις παίκτριες. Χαρακτήρισε αυτό που γίνεται πρωτοφανές περιστατικό στο ποδόσφαιρο και επέμεινε ότι δεν θα ενδώσει στις πιέσεις. Μάλιστα, απείλησε τις παίκτριες με αποκλεισμό από δύο έως πέντε χρόνια, ενώ σημείωσε ότι αν δεν παραδεχθούν το λάθος τους δεν θα ξανακληθούν στην Εθνική Ισπανίας.

Οι παίκτριες που έχουν στείλει σχετικά email είναι οι: Γκουιχάρο, Μαπί Λεόν, Αϊτάνα Μπονμάτι, Καλντεντέι, Σάντρα Πάνιος, Αντρέα Περέιρα, Κλαούντια Πίνα (Μπαρτσελόνα). Καθώς και από τις Μπάιγια, Αλεσάντρι, Ουαχάμπι, Ouahabi, Βισέντσε, Λουσία Γκαρσία, Λόλα Γκαγιάρδο, Αμάιουρ Σαριέζι, Νερέα Ειζαζίρα.

Η απάντηση της Ομοσπονδίας:

«Η RFEF δεν θα επιτρέψει στις παίκτριες να αμφισβητήσουν τη συνέχεια του προπονητή, καθώς η λήψη αυτών των αποφάσεων δεν είναι μέρος του ρόλου τους», ανέφερε η δήλωση. «Η Ομοσπονδία δεν θα δεχτεί την άσκηση οποιουδήποτε τύπου πίεσης από οποιονδήποτε παίκτη όταν πρόκειται να πάρει αθλητικές αποφάσεις. Αυτός ο τύπος δολοπλοκίας δεν ταιριάζει στις αξίες του ποδοσφαίρου ή του αθλητισμού και είναι επιζήμιος.

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η μη απάντηση στην κλήση από την εθνική ομάδα χαρακτηρίζεται ως σοβαρή παράβαση και μπορεί να οδηγήσει σε αναστολές μεταξύ δύο και πέντε ετών. Αλλά η RFEF, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά αυτών των παικτριών, θέλει να καταστήσει σαφές ότι δεν θα φτάσει τα πράγματα σε αυτό το άκρο, ούτε θα ασκήσει πίεση στις αθλήτριες.

Απλώς δεν θα καλέσει όσες δεν επιθυμούν να φορέσουν τη φανέλα της Ισπανίας. Η εθνική ομάδα χρειάζεται παίκτριες που είναι αφοσιωμένες στο έργο και την υπεράσπιση των χρωμάτων μας και που είναι περήφανες που φορούν τη φανέλα της Ισπανίας. Οι αθλήτριες που υπέβαλαν την παραίτησή τους θα επιστρέψουν στο μέλλον μόνο εάν παραδεχτούν το λάθος τους και ζητήσουν συγγνώμη».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς