28.2 C
Athens

Αργεντινή – Ολλανδία 2-3: One man show του Αμπντέλ-Αζίζ με 32 πόντους σε τρομερή αναμέτρηση

Σε προσωπικό show μετέτρεψε ο Νιμίρ Αμπντέλ-Αζίζ τη μεγάλη αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή στη Λιουμπλιάνα για τον 6ο όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος βόλεϊ.

Οι Ολλανδοί του Ρομπέρτο Πιάτσα πήραν τεράστια νίκη με 3-2 σε μια συγκλονιστική μάχη και βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16»: Κάτι που το οφείλουν στον κορυφαίο, απίστευτο (όσα άλλα επίθετα θέλετε μπορείτε να προσθέσετε) Αμπντέλ-Αζίζ που είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί σε διαγώνιο στη διεθνή σκηνή τον τελευταίο χρόνο (τουλάχιστον) και το έδειξε αφού έβαλε τη σφραγίδα του στην ανατροπή από το 2-0.

Ο διαγώνιος της Χάλκμπανκ πέτυχε 32 πόντους με 27/40 επιθέσεις, είχε δύο μπλοκ, τρεις άσους και έβγαλε και αρκετές εντυπωσιακές άμυνες πριν η μπάλα σκάσει στο τάραφλεξ όντας ασταμάτητος από τους Αργεντίνους.

Ο Λίμα, ο Βισεντίν και ο Κόντε πήραν δύο σετ με τους πόντους τους (είχαν 50 και οι τρεις μαζί), με τον τελευταίο να είναι αλάνθαστος στην υποδοχή σε πέντε σετ.

Ο Ολλανδός Χάις Γιόρνα του ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο πρώτο σετ και είχε τρεις πόντους με 2/5 επιθέσεις και 7/9 υποδοχές. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Νώντας Γεροθόδωρος.

ΤΑ ΣΕΤ: 2-3 (30-28, 25-20, 21-25, 25-27, 9-15)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ – 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

  1. Ολλανδία 5
  2. Ιράν 2*
  3. Αργεντινή 2
  4. Αίγυπτος 0*

*Ιράν και Αίγυπτος έχουν παιχνίδι λιγότερο.

Η τελευταία αγωνιστική του 6ου ομίλου θα διεξαχθεί στις 31 Αυγούστου με τις αναμετρήσεις Αργεντινή – Αίγυπτος και Ιράν – Ολλανδία.

Από κάθε όμιλο προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς