27.6 C
Athens

Τα… δίδυμα του Ντιγκινί

Σκόραρε και στο δεύτερο παιχνίδι του με τον Αρη ο Γάλλος και μας θύμισε τον Θωμά Κυπαρίσση και τον Τάσο Μπακασέτα

Ο Νικολά Ντιγκινί ήταν εκ των πρωταγωνιστών και της δεύτερης φετινής νίκης του Άρη, μια και πέτυχε γκολ και στο 2-0 επί της ΑΕΛ, όπως είχε κάνει την περασμένη Δευτέρα στο 3-0 επί της Λαμίας. Δεν είναι καθόλου συνηθισμένο φαινόμενο να βλέπουμε παίκτη των «κιτρίνων» να σκοράρει και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, μια και ο αμέσως προηγούμενος ήταν ο Θωμάς Κυπαρίσσης το μακρινό 2000-01. Ο Κατερινιώτης φορ είχε πετύχει ένα γκολ στο εκτός έδρας 3-2 επί του ΟΦΗ κι άλλο ένα στο 1-0 επί του Πανηλειακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

 Ο Κυπαρίσσης ήταν κι αυτός νεοφερμένος τότε στου Χαριλάου, δεν είναι όμως ο τελευταίος που σκόραρε και στις δύο πρώτες συμμετοχές του με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα. Τέτοιον βρίσκουμε και στην τελευταία συμμετοχή της ομάδας στη Super League, το 2013-14 και δεν είναι άλλος από τον Τάσο Μπακασέτα. Είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο και είχε ξεκινήσει με δύο γκολ στην ήττα με 4-3 στη Λιβαδειά, ενώ μία εβδομάδα αργότερα σκόραρε και στο 1-1 κατά της Ξάνθης.

 Είναι η πρώτη φορά που Ντιγκινί ξεκινά με γκολ και στις δύο πρώτες αγωνιστικές από το 2014-15 που παίζει στη Super League. Αλλωστε, τις τρεις πρώτες χρονιές του (δύο με τον Πανθρακικό και μία με τον Ατρόμητο) είχε απολογισμό τέσσερα γκολ ανά πρωτάθλημα και μόλις πέρυσι… ξέφυγε και έφτασε τα δέκα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς