27.6 C
Athens

Το πρώτο γκολ από παιδί του Millenium!

Ιστορικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γκολ του Δημήτρη Εμμανουηλίδη, μια και είναι το πρώτο που σημειώνεται στη Super League από παίκτη γεννημένο από το 2000 και μετά!

Τα παιδιά του 2000 μπαίνουν πια δυναμικά στο πρωτάθλημα της Super League! Πέρυσι είδαμε τον πρώτο που αγωνίστηκε, τον Δημήτρη Μελιόπουλο της Ξάνθης και σήμερα γράφτηκε Ιστορία και με τον πρώτο που σημείωσε γκολ, ο οποίος είναι ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης του Παναθηναϊκού. Με το γκολ που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στο «τριφύλλι» επί της Λαμίας, ο γεννημένος στις 24 Οκτωβρίου 2000 επιθετικός κερδίζει μία ξεχωριστή θέση στα χρονικά του ελληνικού πρωταθλήματος.

Πάντως, ο Εμμανουηλίδης δεν είναι ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Α’ Εθνική. Σήμερα είναι 17 ετών και 311 ημερών, τη στιγμή που ο ρέκορντμαν, Σωτήρης Νίνης, ήταν 16 ετών και 299 ημερών όταν πέτυχε το παρθενικό του γκολ κόντρα στον Πανιώνιο, στις 27 Ιανουαρίου 2007. Αυτήν τη στιγμή, ο Εμμανουηλίδης κατατάσσεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω και από τους Κώστα Αντωνίου, Ντέρεκ Μπόατενγκ και Μίμη Δομάζο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς