27.6 C
Athens

Άρης – Ολυμπιακός 2-1: Πειράματα τέλος, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει (vid)

Ο δοκιμαστικός κύκλος των 8 φιλικών ολοκληρώθηκε και πλέον ο Ολυμπιακός αρχίζει να κοιτάζει κατάματα τους πρώτους «τελικούς» της σεζόν κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα

Την ήττα στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη με 2-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του πριν τη Μακάμπι Χάιφα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσίασαν προβλήματα στη δημιουργία, ενώ μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (74′, 75′) η άμυνα των Ερυθρολεύκων δέχθηκε δύο γκολ παρουσιάζοντας πρόβλημα στη λειτουργία της.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες που δεν προορίζονται βασικοί, ενώ από όσους είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στην περυσινή σεζόν αγωνίστηκαν οι Εμβιλά, Μπουχαλάκης και Τικίνιο. Ο Ανδρούτσος αγωνίστηκε στο πρώτο ημίχρονο στο δεξί άκρο της άμυνας και στο δεύτερο στο αριστερό. Ο Πορτογάλος προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Αμπουμπακάρ Καμαρά που κινήθηκε κοντά στον Τικίνιο.

Ένας κύκλος οχτώ φιλικών ολοκληρώθηκε για τον Ολυμπιακό που πλέον βαδίζει προς τα ματς με την πρωταθλήτρια Ισραήλ και καλείται να βρει λύση στο δημιουργικό πρόβλημα που αντιμετώπισε καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και ανεξαρτήτως των προσώπων που αγωνίστηκαν. Οι στημένες φάσεις αποτέλεσαν σταθερά μια λύση όπως και τα κλεψίματα από το πρέσινγκ ψηλά, αλλά σε ροή αγώνα σίγουρα λείπουν πράγματα ακόμα κι αυτό είναι κάτι που αναγνώρισε και με δηλώσεις του στα προηγούμενα φιλικά ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο Χερμάν Μπούργος παρέταξε με 4-4-2 τον Άρη ωστόσο στο πρώτο μέρος η ομάδα του δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Ο Γκρέι έβγαινε αρκετά εκτός περιοχής για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των Κίτρινων, ενώ ο Πάλμα προσπαθούσε να χτυπήσει στους κενούς χώρους. Ο μεσοεπιθετικός από την Ονδούρα σε κλειστούς χώρους βρήκε δύο καλές στιγμές όταν ξεμαρκαρίστηκε και εκτέλεσε αλλά το τελείωμα και στις δύο περιπτώσεις δεν ήταν καλό.

Με σουτ εκτός περιοχής δοκίμασε να αιφνιδιάσει τον Κουέστα ο Ολυμπιακός (εκτέλεσαν Ραντζέλοβιτς και Καρβάλιο) αλλά δίχως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Το βέβαιο είναι πως από το δεύτερο μέρος ο ρυθμός ανέβηκε και οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν επιθετικά με ένα σουτ του Ανδρούτσου που απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κουέστα.

Η τελική πάσα όμως ήταν σταθερά το πρόβλημα των Ερυθρολεύκων που δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν από τα άκρα και δη με ποδοσφαιριστές που έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής.

Από την άλλη ο Άρης μετά το 60′ και με την είσοδο των Νταμπό, Οντουμπάτζο, Καμάτσο και Χατζηιωάννου έδειξε περισσότερη ενέργεια. Ειδικά ο Καμάτσο από τα αριστερά είχε εξαιρετική εικόνα και πέτυχε και το πρώτο γκολ.

Πρώτα προειδοποίησε στο 61′ και στο 74′ έκανε το 1-0. Ο Νταμπό σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Πορτογάλος ξέφυγε από την επιτήρηση του Άβιλα, έφερε μπροστά την μπάλα με το κεφάλι και πέρασε τον Τζολάκη για να σκοράρει σε κενή εστία.

 

Το 2-0 ήρθε λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με την άμυνα του Ολυμπιακού σαστισμένη. Οι Κίτρινοι αναπτύχθηκαν γρήγορα από τον άξονα με τον Χατζηιωάννου να σπάει την μπάλα δεξιά στον Μαντσίνι, ο Αργεντινός έβγαλε τη σέντρα και ο Μπα την έσπρωξε προς τα δίχτυα με τον Χατζηιωάννου να κάνει το 2-0.

 

Οι πρωταθλητές μείωσαν στο τελικό 2-1 στο 80′ όταν ο Χασάν πίεσε τον Φαμπιάνο που έχασε την μπάλα, ο Αιγύπτιος εκτέλεσε τον Κουέστα που έδιωξε σε πρώτο χρόνο αλλά όχι και σε δεύτερο αφού ο Τικίνιο πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ο Καμάτσο με μια μαγική ατομική προσπάθεια από τα αριστερά εξέθεσε τον Άβιλα και επιχείρησε να βρει τρίτο γκολ αλλά ο Τζολάκης ήταν σε ετοιμότητα, με τον Ολυμπιακό να αγγίζει την ισοφάριση με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κούντε από τα αριστερά στο ύψος της μεγάλης περιοχής των Κίτρινων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς, Κίτσος (46′ Άβιλα), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (67′ Κούντε), Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67′ Χασάν), Τικίνιο, Αμπουμπακάρ Καμαρά.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (61′ Οντουμπάτζο), Πίρσμαν (61′ Μαζικού), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντιόπ (54′ Νταμπό), Ντουκουρέ (81′ Σγούρος), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (61′ Καμάτσο), Πάλμα (61′ Χατζηιωάννου), Γκρέι (61′ Ματέο Γκαρσία).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς