«Πέθαναν» τον Κώστα Γαβρά μέσω «λογαριασμού» στο twitter της νέας υπ. Πολιτισμού

Η Μυρσίνη Ζορμπά εμφανιζόταν να ανακοινώνει την είδηση, αλλά ο λογαριασμός στο twitter δεν ήταν δικός της • Ευτυχισμένος που είναι... ζωντανός δήλωσε ο σπουδαίος σκηνοθέτης

Μια μακάβρια είδηση που ευτυχώς αποδείχτηκε hoax, κυκλοφόρησε πριν από λίγο και αφορούσε το θάνατο του σπουδαίου Ελληνα σκηνοθέτη, Κώστα Γαβρά. Μάλιστα την είδηση φέρεται να διέδωσε η νέα υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά.

Μόνο που ούτε η υπουργός ήταν… αληθινή, αφού ο λογαριασμός που εμφανιζόταν ως δικός της, ήταν κι αυτός ψεύτικος.

Όπως φέρεται να έγραψε στην ανάρτησή της η νέα υπουργός Πολιτισμού:

«Επείγον. Μόλις ενημερώθηκα από το Παρίσι την είδηση του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Οι επίσημες ανακοινώσεις σε λίγο.

Λίγα λεπτά αργότερα η ίδια η υπουργός φερόταν με νέα της ανάρτηση να αποδίδει την αρχική της ανάρτηση σε λογαριασμό hoax Ιταλού δημοσιογράφου.

Η ίδια η υπουργός Πολιτισμού μιλώντας πριν λίγο στην ΕΡΤ υποστήριξε ότι κάποιοι χάκαραν τον λογαριασμό της και μέσω αυτού διέδωσαν την είδηση. Το παράξενο είναι κάτω από τον ψεύτικο λογαριασμό, όταν οι χρήστες του twitter άρχισαν να την μέμφονται για το γεγονός ότι βιάστηκε να διαδώσει μια είδηση χωρίς να τη διασταυρώσει, ένας χρήστης έσπευσε να διευκρινίσει ότι ο λογαριασμός αυτός δεν ήταν δικός της.

Ο λογαριασμός όντως ήταν ψεύτικος και τελικά διεγράφη από τον ίδιο τον διακινητή των fake news και έτσι έμεινε η απορία, για το αν η υπουργός γνωρίζει τελικά ποιος είναι ο λογαριασμός της στο twitter.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης πάντως χαίρει άκρας υγείας και μάλιστα μίλησε στην ΕΡΤ δηλώνοντας ότι είναι «ευτυχισμένος που είναι… ζωντανός».

Μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ, είπε ότι πληροφορήθηκε τον «θανατό» του από δημοσιογράφο που του τηλεφώνησε, διαβεβαιώνοντας ότι είναι πολύ καλά στην υγεία του.

 

Αυτό όμως δεν εμπόδισε την είδηση με τον υποτιθέμενο θάνατο του σπουδαίου σκηνοθέτη να κάνει το γύρο του κόσμου, αφού την «πάτησαν» ακόμα και μεγάλα ειδησεογραφικά σάιτ.

Δείτε χαρακτηριστικά tweets και άρθρα ξένων ΜΜΕ που μετέδωσαν την είδηση, επικαλούμενα τον λογαριασμό της κυρίας Ζορμπά στο Twitter:

Oσο για τον επαγγελματία… παπατζή που διέδωσε την ψευδή είδηση; Το όνομά του είναι Tommaso De Benedetti, είναι γεννημένος το 1969, πατέρας δύο παιδιών, Ιταλός δημοσιογράφος, γνωστός επειδή γράφει fake news, ενώ εργάζεται ως δάσκαλος στην Ρώμη.

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...