32.2 C
Athens

Η UEFA απέκλεισε τους συλλόγους και τις εθνικές ομάδες της Ρωσίας από όλες τις διοργανώσεις της!

Η UEFA απέκλεισε τη Ρωσία από όλες τις διοργανώσεις της για την επόμενη σεζόν - Διαβάστε αναλυτικά τις συνέπειες για την εθνική Ρωσίας αλλά και για τους συλλόγους της χώρας

Είναι οριστικό και επίσημο. Η UEFA τελείωσε τις ομάδες της Ρωσίας αλλά και την εθνική της χώρας από τις διοργανώσεις της ενόψει της επόμενης σεζόν οδηγώντας σε απομόνωση το ποδόσφαιρο της χώρας έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος μαίνεται και η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία διατηρεί τη σκληρή στάση της κάτι που σημαίνει πως Ρωσία δεν θα υπάρχει στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη τη σεζόν 2022/2023.

Ως εκ τούτου η Ρωσία δεν θα έχει καμία ομάδα της σε Γυναίκες και Άνδρες (πέντε είχαν δικαίωμα συμμετοχής) σε Champions, Europa και Conference League ενώ θα λάβει το μίνιμουμ των βαθμών (4.333 μόλις στο ράνκινγκ) στη συγκομιδή της πενταετίας.

Παράλληλα, η εθνική ομάδα της Ρωσίας (που ήδη έχει αποκλειστεί από το Μουντιάλ με παρέμβαση της UEFA) δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, ενώ όταν επιστρέψει θα βρίσκεται στην τρίτη κατηγορία της διοργάνωσης αφού τέθηκε σε εφαρμογή ο υποβιβασμός της από τη δεύτερη. Τέλος, η εθνική ομάδα Γυναικών της Ρωσίας αποκλείεται και αντικαθίσταται από την Πορτογαλία στην τελική φάση του Euro 2022.

Προφανώς και η UEFA απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ρωσίας αναφορικά με την ανάληψη της τελικής φάσης του Euro είτε το 2028 είτε το 2032.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς