Την πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών έκανε μέσω του λογαριασμού του στο facebook o μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος και αναφέρεται στο ρεκόρ των κεραυνών που έπεσαν στο διήμερο της κακοκαιρίας σε αντιδιαστολή με τη ζέστη που επανέρχεται.
Συγκεκριμένα, ο γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει:
«Μετά το πέρας της 2ημερης κακοκαιρίας που έπληξε σχεδόν τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και του δυτικού και νότιου Αιγίου με ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις, πρέπει να σας πω, ότι από εδώ και στο εξής ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.
Eρχεται πάλι το καλοκαίρι με 35-36 και τοπικά 37°C
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τις 4-5 Σεπτέμβρη, ο καιρός θα είναι θαυμάσιος με τις θερμοκρασίες μάλιστα να ανεβαίνουν σε καλοκαιρινά και πάλι επίπεδα. Έτσι λοιπόν, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να σημειωθούν και πάλι 36-37°C στη δυτική και βόρεια Ελλάδα (στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές) και 35-36°C στις ανατολικές και νότιες αντίστοιχα ηπειρωτικές περιοχές. Στα νησιά μας, τόσο στο Ιόνιο, όσο και στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30-32°C κατά μέσο όρο.
Το μελτέμι θα δροσίζει τα ανατολικά και τα νότια
Το μελτέμι θα επιστρέψει στο Αιγαίο και μάλιστα θα πνέει με ένταση 5-6 και πολύ τοπικά ακόμη και 7 μποφόρ στα κεντρικά τμήματά του για τις επόμενες ημέρες, δροσίζοντας έτσι τα περισσότερα ανατολικά και νότια τμήματα της Ελλάδας.
Οι θάλασσες θα είναι ζεστές
Οι θερμοκρασίες των θαλασσών τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στα επίπεδα των 26-27°C και τοπικά στους 28°C στην περιοχή των Δωδεκανήσων, καθιστώντας έτσι τις θάλασσες μας αρκετά ζεστές για να συνεχίσετε ευχάριστα τα μπάνια σας.
Σχετική ζέστη και στην Αθήνα
Στην Αθήνα ή θερμοκρασία θα αρχίσει να «τραβάει» την ανηφόρα, και έτσι τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος θα «φλερτάρει» καθημερινά με τους 34-35°C κάνοντας τις μέρες μας μέχρι και τουλάχιστον τις 4-5 Σεπτέμβρη καθαρά καλοκαιρινές.
Πάνω από 30.000 (!!!) κεραυνοί σημειώθηκαν το 2ήμερο της κακοκαιρίας – Επηρεάστηκε σημαντικά και η Αττική
Για την ιστορία πάντως, από αυτή την διήμερη κακοκαιρία που πέρασε, οι περιοχές της Αττικής που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις καταιγίδες ήταν τα δυτικά, τα βορειοανατολικά και τα ανατολικά τμήματα του νόμου. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα των βροχοπτώσεων ήταν κατά βάση εξασθενημένα. Πάντως, από τον σχετικό χάρτη καταιγίδων, φαίνεται ξεκάθαρα ότι ένα μεγάλο μέρος του νόμου Αττικής δέχτηκε πλήθος ηλεκτρικών εκκενώσεων (κεραυνών).
Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι κατά τη διάρκεια της 2ημερης κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα, σημειώθηκαν πάνω από 30.000 κεραυνοί σε όλη την επικράτεια!».