26 C
Athens

Γκολ με όλους και παντού ο Λάζαρος

Ο Χριστοδουλόπουλος θα έγραφε Ιστορία μόνο με τη συμμετοχή του (και) στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό, αλλά σκόραρε κιόλας και το έκανε καλύτερο!

Και επισήμως, από χθες, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί στη Super League και με τους τέσσερις εκπροσώπους του ελληνικού Big-4 (όπως έχει επικρατήσει να λέμε τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ). Είναι από μόνο του ένα ιστορικό γεγονός, επίτευγμα αν θέλετε, μόνο που με το γκολ που πέτυχε ο 31χρονος επιθετικός χαρίζοντας τη νίκη επί του Λεβαδειακού, το έκανε ακόμα καλύτερο.

Ο πήχυς ανεβαίνει πλέον πολύ ψηλά για τον επόμενο παίκτη που θα φορέσει στο μέλλον και τις τέσσερις φανέλες (αν υπάρξει ποτέ), καθώς ο Χριστοδουλόπουλος δεν έχει παίξει απλώς, αλλά έχει σκοράρει κιόλας με όλες. Έκανε την αρχή στην Ευρώπη με τα γκολ κατά της Λουκέρνης, το έκανε με το «καλημέρα» και στο πρωτάθλημα και αν το κάνει και στο Κύπελλο θα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό. Να έχει σκοράρει με κάθε ομάδα του Big-4 και στις δύο εγχώριες διοργανώσεις, αλλά και στην Ευρώπη! Με τον ΠΑΟΚ έχει 8 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 στο Κύπελλο και 1 στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό η αντιστοιχία είναι 15-7-3 και με την ΑΕΚ 12-9-3.

Το άλλο σπάνιο επίτευγμα του Χριστοδουλόπουλου είναι ότι έγινε ο πέμπτος παίκτης που σκόραρε στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό τόσο στη Super League όσο και στην Ευρώπη, μετά τους Ιμπραήμ Αφελάι, Γιώτη Τσαλουχίδη, Γιώργο Κοκολάκη και Τόμας Άλστρομ.

Πιο πρόσφατα το κατάφερε ο Αφελάι το 2014-15, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στο πρωτάθλημα με γκολ επί της Νίκης Βόλου (3-1) και λίγες μέρες αργότερα σκόραρε και εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης για το Τσάμπιονς Λιγκ (3-2).

Πρώτος χρονικά τα είχε καταφέρει ο Άλστρομ, ο οποίος ντεμπούταρε με χατ τρικ κόντρα στη Ρόδο (5-0), στα μέσα του πρωταθλήματος του 1980-81 -μια και είχε αποκτηθεί στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και την επόμενη σεζόν που ο Ολυμπιακός έπαιξε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, πέτυχε γκολ στον πρώτο αγώνα κόντρα στην Μπάγερν (2-4).

Ο Κοκολάκης είχε κάνει ντεμπούτο με γκολ στο πρωτάθλημα αρκετό καιρό πριν ο Άλστρομ μεταγραφεί στον Ολυμπιακό. Στην 3η αγωνιστική του 1979-80, συγκεκριμένα, όταν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 4-1 τον Εθνικό στο πειραϊκό ντέρμπι. Ωστόσο, δεν ήταν στις επιλογές των προπονητών στα ευρωπαϊκά ματς και περίμενε μέχρι τις αρχές του 1982-83 για να παίξει για πρώτη στον αγώνα με τη σουηδική Έστερ στο ΟΑΚΑ και να πετύχει και το παρθενικό του γκολ!

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Γιώτης Τσαλουχίδης, ο οποίος αμέσως μετά τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό από τη Βέροια, τον Δεκέμβριο του 1987, έπαιξε και πέτυχε το μοναδικό γκολ στη συντριβή με 6-1 από τον ΠΑΟΚ στις Σέρρες. Την επόμενη χρονιά, έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη στον αγώνα με τη Ραντ στο Βελιγράδι και στην εκπνοή μείωσε σε 2-1 –γκολ που αποδείχθηκε καθοριστικό για την πρόκριση του Ολυμπιακού στη ρεβάνς, όπου πάλι πέτυχε γκολ και ο ίδιος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς