26 C
Athens

Έσπασε παράδοση 32 ετών η ΑΕΛ! (video)

Η ομάδα της Λάρισας νίκησε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για πρώτη φορά ύστερα από το 1986 και 19 αγώνες όλων των διοργανώσεων!

Κρατούσε χρόνια αυτή η παράδοση, αν και μάλλον είχε περάσει απαρατήρητη. Από το βράδυ του Σαββάτου, όμως, μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, μια και η ΑΕΛ νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα, δίνοντας τέλος σε ένα αρνητικό σερί που άντεχε από το 1986! ΟΚ, τα 32 χρόνια δεν αντιστοιχούν σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά και τα 19 που διεξήχθησαν με γηπεδούχους τους «κυανόλευκους» σε όλες τις διοργανώσεις, δεν τα λες και λίγα!

Ο Απόλλων μετρούσε 13 νίκες και 6 ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο κόντρα στους «βυσσινί», ύστερα από την ήττα που γνώρισε στις 9 Μαρτίου 1986. Στο πλαίσιο του πρωταθλήματος είχε διεξαχθεί το ματς και η ΑΕΛ, η οποία αν και βίωνε τη «χρυσή» εποχή της δεν τα πήγαινε καλά, επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Μιχάλη Ζιώγα στο 9’ και του Κώστα Κολομητρούση στο 90’, αφού ενδιάμεσα (26′) είχε ισοφαρίσει ο Ανδρέας Μαγγιώρος.

Μάλιστα, ο Ζιώγας είχε «διεκδικήσει» και το δεύτερο γκολ, μια και από δικό του τακουνάκι η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία και λίγο πριν περάσει τη γραμμή, φαίνεται να τη στέλνει στα δίχτυα ο Κολομητρούσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΑΕΛ έπαιζε με δέκα παίκτες από το 70’, λόγω αποβολής του Σάκη Τσιώλη.

Το βίντεο της αναμέτρησης, για να μαθαίνουν οι νεότεροι:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς