Ο κίνδυνος κλεισίματος των γηπέδων στην Ελλάδα είναι αρκετά ορατός, μετά την έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος, υποστήριξε πως η διοργανώτρια αρχή έχει αντιπρόταση στην κυβέρνηση, σε περίπτωση που η δεύτερη αποφασίσει να βάλει λουκέτο στα στάδια της χώρας.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το αν θα υπάρχουν θεατές μετά τον Γενάρη: «Κοιτάξτε, επίσημα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα και ελπίζω να μην υπάρξει, στη λογική ότι το ποδόσφαιρο εκτός από ότι λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ειδικά στη κορυφαία κατηγορία γίνονται συνεχή test δύο φορές τη βδομάδα παρακολουθεί και εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο ακέραιο.
Βέβαια είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε σε περίπτωση κατά την οποία ληφθεί απόφαση να μην υπάρχουν φίλαθλοι στα γήπεδα. Έχουμε αποδείξει δύο χρόνια τώρα που υφίσταται η πανδημία ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών πρωτίστως και δευτερευόντως όλων των υπολοίπων των εμπλεκομένων με οποιαδήποτε ιδιότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Διότι αυτό που μετράει είναι η υγεία στον άνθρωπο και το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι.»
Για την εισήγηση της επιτροπής και το ποια θα είναι η αντίδραση των πρωταθλημάτων: «Το ποδόσφαιρο βοηθάει πάρα πολύ τον κόσμο, ειδικά αυτή την διετία που ‘χει τόσα προβλήματα και από τις δουλειές του και γενικότερα από την καθημερινότητά του.
Αποτελεί έναν πόλο θα λέγαμε εκτόνωσης, προκειμένου να έχει την μία ψυχική υγεία και μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Το ποδόσφαιρο προσφέρει θέαμα όμως επαναλαμβάνω αυτό που μετράει είναι η υγεία πρωτίστως και πρέπει να το καταλάβουν άπαντες. Εμείς εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα από εκεί και πέρα όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε σε περίπτωση κατά την οποία να ληφθεί μία απόφαση να μην υπάρχουν θεατές στα γήπεδα.
Όσον αφορά την αντιπρόταση θα είναι να υπάρχει μία παρουσία μικρότερου αριθμού των φιλάθλων στα γήπεδα και φυσικά με αυστηρότατους περιορισμούς και κριτήρια, καθώς και με ένα υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο είμαστε διατεθειμένοι να το εφαρμόσουμε απολύτως. Αυτό στην περίπτωση κατά την οποία αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει κάποια μέτρα μέσω της των εισηγήσεων για νομικής επιτροπής, για περαιτέρω περιορισμό των φιλάθλων στα γήπεδα.»
Τι θα σήμαιναν για τις ομάδες οι κλεισμένες θύρες: «Βεβαίως και υπάρχουν πολλά προβλήματα. Όλες οι ομάδες το καλοκαίρι με το νόμο που υπήρχε και με το ποσοστό που υπήρχε για την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, πούλησαν εισιτήρια διαρκείας. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τώρα ότι οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας θα ζητήσουν επιστροφές χρημάτων θα αξιώσουν να μάθουν το τι θα γίνει με τα χρήματα τους. Επίσης αν υπάρξει μικρότερο ποσοστό, ποιοι από αυτούς τελικά θα επιλεγούν για να είναι σε ένα γήπεδο.
Και αν έχουμε τελικά ολοκληρωτικό lockdown με την έννοια ότι θα κλείσουν τελείως Χωρίς καμία παρουσία φιλάθλων εννοείται ότι θα υπάρξει μία μεγάλη οικονομική καταστροφή. Διότι δεν είναι μόνο ότι δεν θα έχει υπάρχουν έσοδα από εισιτήρια, αυτό θα αποτελέσει ντόμινο και οι χορηγοί οποίες έχουν επιλέξει να διαφημίζονται μέσω των σταδίων αντιλαμβάνεστε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα αποσυρθούν.
Από τη στιγμή που δεν θα υπάρχει κόσμος δεν θα υπάρχει και λόγος κάποιος να διαφημίζεται κανείς στους χώρους που είναι μέσα στο γήπεδο.»