29.6 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ 2-0: Οι Πράσινοι πανηγύρισαν επιτέλους νίκη κόντρα στον κακό τους δαίμονα

Οι Πράσινοι νίκησαν μετά από έναν χρόνο τους Ηπειρώτες και τους προσπέρασαν στη βαθμολογία φιγουράροντας πλέον στην 4η θέση της βαθμολογίας

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ χάρη στα γκολ του Μαουρίσιο και Σάντσες παίρνοντας την πρώτη του νίκη μετά από έναν χρόνο κόντρα στην ομάδα των Ιωαννίνων.

Η τελευταία επικράτηση των Πράσινων κόντρα στον Άγιαξ της Ηπείρου ήταν στις 12 Δεκεμβρίου του 2020. Τότε στον πάγκο της βρισκόταν ο νυν προπονητής της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος νίκησε το τριφύλλι στις τρεις από τις τέσσερις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Το πρώτο ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες να παίζουν με αρκετή ένταση, πολλά φάουλ και τον Παναθηναϊκό να πιέζει μάταια για κάποιο γκολ. Η πιο σημαντική στιγμή του πρώτου ανήκε ωστόσο στον ΠΑΣ, με τον Σάλιακα να βλέπει την προσπάθεια του με απευθείας εκτέλεση φάουλ να σταματάει στο δοκάρι του Μπρινιόλι.

 

Στο δεύτερο 45λεπτο τα πράγματα βελτιώθηκαν για τους Πράσινους, οι οποίοι εννέα λεπτά μετά την έναρξη του άνοιξαν το σκορ με τον Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε στην μικρή περιοχή και με κεφαλιά έκανε το 1-0 υπέρ της ομάδας του. Η φάση ξεκίνησε από την κάθετη του Βιγιαφάνιες στον Χουάνκαρ και τη σέντρα του Ισπανού στην καρδιά της περιοχής.

 

Το 2-0 ξεκίνησε από τα πόδια του Λούκας Βιγιαφάνιες ο οποίος τροφοδότησε με μία πολύ όμορφη σέντρα τον Σάντσες και εκείνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με το κεφάλι.

 

Με την νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον αποψινό του αντίπαλο στην βαθμολογία και ανέβηκε στην τέταρτη θέση, έχοντας μάλιστα και παιχνίδι λιγότερο (σ.σ. αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη που δεν διεξήχθη την Τετάρτη λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελαφρά Ταξιαρχία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚOΣ – ΠΑΣ ΓΙΆΝΝΙΝΑ 2-0

Γήπεδο: Α. Νικολαΐδης

Διαιτητής: Τζήλος

Κίτρινες: – / Σάλιακας, Περέα, Γκαρντάφσκι

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς) Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (90′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67′ Μακέντα), Παλάσιος (80′ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (67′ Βιτάλ).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι (73′ Μπρένερ), Σνάιντερ (86′ Λώλης), Περέα (76′ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (86′ Λιάσος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς