Μια φορά κι έναν καιρό, ένας σερβιτόρος – επενδυτής με πόθεν έσχες που λέγεται πως ήταν μηδενικό, βρέθηκε με 6,7 εκ. στον τραπεζικό του λογαριασμό. Ο ίδιος σερβιτόρος – επενδυτής αντί να πάρει τους καρπούς των κόπων μιας ζωής (λέμε τώρα) και να τους απολαύσει, μέσα σε ελάχιστες ώρες εξαφάνισε αυτό το τεράστιο ποσό επενδύοντάς(;) το σε μια ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα.
Ιδιοκτήτες αυτής της ομάδας ήταν η θειά του και το ξαδερφάκι του, ενώ ο θείος του έκανε τον πρόεδρο. Κάποια στιγμή, κάπου έμπλεξαν οι γραμμές και εμφανίστηκε μια τριγωνική σχέση της εταιρίας του(;) με μια άλλη εταιρία που σχετιζόταν άμεσα με μια άλλη ομάδα, θεωρητικά ανταγωνιστική. Μεσολάβησε μια «εταιρική» αγοραπωλησία και κάμποσες μεταγραφικές αλλαξοκωλιές κι όταν όλα αυτά μαθεύτηκαν, ξεκίνησε ένα μεγάλο πανηγύρι. Το (μοναδικό) αρμόδιο όργανο εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των δυο εμπλεκόμενων ομάδων, αλλά ο υποβιβασμός μετατράπηκε μέσα σε μια νύχτα σε αφαίρεση βαθμών με μια πραξικοπηματική νομοθετική ρύθμιση…
https://athlosnews.gr/paok-ntalaveria-avgenaki-i-epivravefsi-ton-protagoniston-tis-eea-sto-skandalo-tis-dithen-polyidioktisias/
Η υπόθεση έφτασε ως το CAS, το οποίο τη γύρισε πίσω ώστε να εκδικαστεί κανονικά από την Ομοσπονδία, απόφαση που λέγεται ότι προέκυψε επειδή μέσω μιας νομικής αβλεψίας δεν κατέστη σαφές στο Διαιτητικό Δικαστήριο πως η ΕΕΑ ήταν μια ανεξάρτητη αρχή της οποίας οι αποφάσεις (πορίσματα) δεν ήταν δυνατόν να αμφισβητηθούν από τα αθλητικά δικαστικά όργανα. Τουλάχιστον μέχρι τότε…
Ο ΠΑΟΚ εντέλει αθωώθηκε από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ένα όργανο που δεν είχε καν τη δικαιοδοσία να ελέγξει και να κρίνει νομικά το (ως τότε) δεσμευτικό πόρισμα της ΕΕΑ. Φανταστείτε για παράδειγμα ένα Στρατοδικείο να εκδικάζει αίτηση διαζυγίου. Πώς θα μπορούσε λοιπόν ένα όργανο της αθλητικής δικαιοσύνης να αμφισβητήσει έρευνες και οικονομικούς ελέγχους, όπως διαβιβάστηκαν «για τα περαιτέρω» από την αρμόδια επιτροπή (ΕΕΑ); Ξαναφανταστείτε έναν αρεοπαγίτη να καλείται να αποφασίσει για το αν σωστά δόθηκε ένα πέναλτι που έκρινε μια αναμέτρηση ή ακόμα κι έναν ολόκληρο τίτλο.
https://athlosnews.gr/doukas-den-eichame-tin-apaitisi-paraitisis-apo-ton-paristanonta-ypourgo-ypallilo-tis-pae-osfp/
Βάσει του ομολογουμένως… θολωμένου σκεπτικού εκείνης της απόφασης δεν προέκυπτε «κυριαρχική επιρροή» του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη από τα στοιχεία που προσκομίστηκαν. Η RFA του σερβιτόρου – επενδυτή δηλαδή και η VIALAND με τα ακίνητα είχαν μόνο δοσοληψίες, αλλά αυτό δεν είχε σώνει και καλά σχέση με τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Ήταν δηλαδή δυο εταιρίες που απλώς έκαναν μπίζνες και τίποτα άλλο. Έστω κι αν η μια ήταν ουσιαστικά φάντασμα.
Από το ξέσπασμα εκείνης της υπόθεσης κοντεύουν δυο χρόνια. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να πείσουν εαυτούς και αλλήλους ότι για όλα έφταιγε ο Αρκούδης, η Μαρούπα, ο Τζουλάκης και η κακή ΕΕΑ που ήταν… αντιπαοκτζού. Αθώοι δηλώνουν και πολύ καλά κάνουν. Από τη στιγμή που μια ολόκληρη κυβέρνηση επενέβη προκειμένου να μη χωριστεί η Ελλάδα στα δυο όπως είπε από βήματος της Βουλής ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, προεκτείνοντας τη «σκέψη» – απειλή που διατύπωσε από τηλεοράσεως αφεντικού ο νομικός Μάκης Γκαγκάτσης.
Σχεδόν δυο χρόνια μετά, ο ΠΑΟΚ αναφέρεται στην υπόθεση ως το «δήθεν σκάνδαλο» πολυϊδιοκτησίας. Και κανείς δεν αναρωτιέται για το προφανές: γιατί ο άμεσα εμπλεκόμενος στην υπόθεση, ο Γιάννης ο Καλπαζίδης με το όνομα, δεν εμφανίστηκε ποτέ να δούμε αν τελικά υπάρχει; Γιατί δεν υποχρεώθηκε από τις όποιες Αρχές να δώσει μια κατάθεση ή έστω να πει την άποψή του επί του θέματος σε κάποιο κανάλι, ας είναι και του θείου του βρε αδερφέ. Δεν χάλασε ο κόσμος.
https://athlosnews.gr/yfypourgeio-athlitismou-gia-eea-kamia-diafonia-ton-kommaton-gia-ta-prosopa-tis-neas-synthesis/
Σχεδόν δυο χρόνια μετά έχουμε έναν σερβιτόρο – επενδυτή ο οποίος εισέπραξε 6,7 εκ. ευρώ και σε χρόνο dt τα… πάρκαρε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κάπου εδώ το «επενδυτής» θα πρέπει να εκλείψει. Διότι όπως οι ίδιοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ισχυρίστηκαν, ο Γιάννης ο Καλπαζίδης με τ’ όνομα δεν είναι μέτοχος αλλά πιστωτής της ΠΑΕ «αφού παραμένει αποκλειστικά πιστωτής του ΠΑΟΚ και εκτός από την συμφωνία ομολογιακών δανείων δεν έχει άλλη απαίτηση από τον ΠΑΟΚ». Δεν τα λέω εγώ, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα είπε με υπόμνημα στην Επιτροπή Εφέσεων…
Σχεδόν δυο χρόνια μετά, ο Γιάννης Καλπαζίδης παραμένει άφαντος. Και το πιο απίθανο στην υπόθεση είναι πως καμία κρατική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να ελέγξει ποιο είναι αυτό το παλικάρι, ποιος είναι αυτός ο μπρούκλης που εισπράττει ξαφνικά 6,7 εκ. ευρώ και την επόμενη στιγμή γίνεται πιστωτής – και όχι επενδυτής – στην ΠΑΕ του θείου, η οποία όμως ανήκει στη θεία και τον ξάδερφο. Τέτοια διαφάνεια ούτε στα πιο αναπτυγμένα κράτη της κεντρικής Αφρικής!
Διαβάζοντας προσεκτικά όλα τα παραπάνω, τα οποία αποτελούν εξιστόρηση των δεδομένων και όχι κρίσεις ή υποθέσεις, ο κοινός νους καταλήγει αβίαστα στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει κανένα απολύτως σκάνδαλο. Στην τελική, κανένας νόμος δεν απαγορεύει σε έναν βιοπαλαιστή ανιψιό να γίνει πιστωτής του ζάπλουτου θείου του, έχοντας νωρίτερα επενδύσει και σε ακίνητα που ανήκαν στην εταιρία των ιδιοκτητών μιας άλλης, ανταγωνιστικής (λέμε τώρα) ΠΑΕ. Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα…