Θέση για το ζήτημα της Νέας Τούμπας αλλά και την ανακατασκευή του Καυταντζογλείου πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, που κατέκρινε το Προεδρικό Διάταγμα και έκανε λόγο για «συνειδητό σαμποτάζ» κατά του Δικεφάλου που θέλει να πιστεύει πως πρόκειται για απλή καθυστέρηση του πρότζεκτ του νέου γηπέδου και όχι μπλοκάρισμα από την Κυβέρνηση και ανώτερα στελέχη της.
Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Documento» ο Κυριάκος:
«Βρισκόμαστε στο στάδιο της αναμονής του προεδρικού διατάγματος που θα καθορίσει εν πολλοίς το είδος του γηπέδου που θα μπορέσει να κατασκευαστεί στην Τούμπα στη θέση του υπάρχοντος. Η ελληνική γραφειοκρατία δεν είναι και ο γρηγορότερος οργανισμός. Από την πλευρά μας έχει εγκριθεί ο “οδικός χάρτης” των ενεργειών μέχρι και την παράδοση του γηπέδου, ο οποίος ασφαλώς και επικαιροποιείται συνεχώς ανάλογα με τις εξελίξεις. Δεν ξέρω αν μιλάμε για μπλοκάρισμα ή για καθυστέρηση, θέλω να πιστεύω πως είναι το δεύτερο. Ωστόσο το ΠΔ θα μπορούσε να έχει ήδη εκδοθεί», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε σχετικά:
«Θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ έδωσε την πραγματική διάσταση. Και παρότι η ίδια εξαγγελία έγινε περίπου και πέρυσι, θα είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση αν έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις της πολιτείας ως το τέλος της χρονιά».
Για τις καθυστερήσεις στην ανακατασκευή του Καυταντζογλείου είπε: «Αυτό είναι πραγματικά άξιο απορίας και έχει οσμή συνειδητού σαμποτάζ. Ο ΠΑΟΚ θέλει να αναβαθμίσει το παραπαίον Καυτανζόγλειο, να το παραδώσει ανανεωμένο στην κοινωνία της πόλης και να το χρησιμοποιεί στους εγχώριους και ευρωπαϊκούς αγώνες. Το λογικό θα ήταν η πολιτεία να ψάχνει εμάς αντί εμείς να ψάχνουμε επιτροπές και υποεπιτροπές για να συμφωνηθούν τα αυτονόητα. Είναι ξεκάθαρη η αρμοδιότητα της ΓΓΑ και σας περιέγραψα την απροθυμία που είναι εμφανής».
Τέλος, για το αν θεωρεί πως ο ΠΑΟΚ αδικείται από την αντιμετώπιση που έχει στο γηπεδικό του θέμα, ανέφερε: «Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα νιώσει αδικημένη αν δεν εφαρμοστούν αναλογικά όσα έχουν προσφερθεί στις υπόλοιπες ομάδες. Και πολύ περισσότερο η Θεσσαλονίκη θα εξακολουθήσει να νιώθει αδικημένη από την απουσία πραγματικών έργων ανάπτυξης και υποδομής».