34.1 C
Athens

Ολυμπιακός – Ζενίτ 88-65: Θρύλος… νίντζα διέλυσε την ομάδα του Πασκουάλ!

Οι… μαυροφορεμένοι Πειραιώτες έκαναν μια χαψιά τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης παίζοντας καταπληκτικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς, φτάνοντας σε μια άνετη νίκη (88-65).
 
Ο Ολυμπιακός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει κάθε λόγο να χαμογελάει για την ομάδα του, η οποία εμφανίστηκε σοβαρή και αποφασισμένη για τη νίκη και τελικά έφυγε θριαμβεύτρια στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά “Νεόφυτος Χανδριώτης”.
 
Ο Σάσα Βεζένκοφ (19 π.) ήταν ακόμα μια φορά σταθερός σε απόδοση και ξεχώρισε με την εμφάνισή του, ενώ αυτό που πρέπει να κρατήσει κάποιος είναι ότι οι ερυθρόλευκοι έδειξαν ότι φέτος είναι πραγματική ομάδα, που βασίζεται στο σύνολο.
 

Η Ζενίτ μπήκε πιο ζεστή στον αγώνα και πήρε προβάδισμα μέχρι και 7 πόντους (3-10), όμως μετά το πρώτο πεντάλεπτο ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του και ξεκίνησε να ευστοχεί έξω από τα 6.75 με τους Σλούκα Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ. Την ίδια ώρα ο Φαλ ήταν επιβλητικός κάτω από τα καλάθια κι έτσι οι Πειραιώτες πέρασαν αρχικά μπροστά με 14-12, διατηρώντας το προβάδισμα μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου.

Oι παίκτες του Μπαρτζώκα όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοσή τους. Ο Ολυμπιακός έχοντας αυτοπεποίθηση πήγε τη διαφορά στο +10 στα μέσα του β’ δεκαλέπτου και έδειχνε στη Ζενίτ ότι θα είχε δύσκολο βράδυ. Μίκι και Πόιθρες με τέσσερις πόντους κατέβασαν τη διαφορά στο -6, όμως οι Πειραιώτες είχαν βρει τον τρόπο να ελέγχουν τον ρυθμό και με ομαδική δουλειά στην επίθεση συντηρούσαν μια διαφορά επτά έως δέκα πόντων, ενώ έκλεισαν το ημίχρονο στο +10 (47-37).

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κάνει μια αρκετά καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έβλεπε τους παίκτες του να μένουν προσηλωμένοι στο παιχνίδι και να κυνηγάνε κάθε φάση. Επιθετικά ο Ολυμπιακός για μια ακόμα φορά γύρισε αρκετά την μπάλα και βρήκε σκορ από πολλούς παίκτες του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε τους παίκτες του να παίζουν ακόμα πιο σκληρά στην άμυνα και να μη χαρίζουν τίποτα στη Ζενίτ. Με τον Σάσα Βεζένκοφ να αποτελεί και πάλι σημείο αναφοράς στην επίθεση, η διαφορά ανέβηκε στο +16 (59-43) και οι Ρώσοι έδειχναν εγκλωβισμένοι, την ώρα που η ελληνική ομάδα έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο σε άμυνα και επίθεση.

Σε αυτό το διάστημα ο κόουτς του Ολυμπιακού είχε στο παρκέ τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ. Μια πεντάδα που δεχόταν δύσκολα καλάθι, ενώ έβρισκε τον τρόπο κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις του Βεζένκοφ να βάζει και τη μπάλα στο καλάθι, ανεβάζοντας τη διαφορά μέχρι και στον +19 (66-37), πριν μειώσει η Ζενίτ σε 66-49, που ήταν και το σκορ με το οποίο τελείωσε η περίοδος.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι. Η Ζενίτ δεν κατάφερε ποτέ να αντιδράσει και ο Ολυμπιακός συντηρούσε τη διαφορά που είχε πάρει, ανεβάζοντάς την στο +25 (88-63). Σημείο αναφοράς σε αυτό το διάστημα η καλή απόδοση του Χασάν Μάρτιν που δείχνει ότι το πρόβλημα που είχε στο πόδι του είναι παρελθόν, αλλά και το γεγονός ότι έστω και αν ο αγώνας ήταν φιλικός, ο Ολυμπιακός δεν έδειξε να κινδυνεύει καθόλου από μια αντίπαλο η οποία πέρυσι είχε πολύ καλή παρουσία στην Euroleague.

Επόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την οποία θα αντιμετωπίσει αύριο (12/9) στις 20:00.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 47-37, 66-49, 88-65

Τα στατιστικά του αγώνα: 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς