28.2 C
Athens

Μαγικός Ρονάλντο οδηγεί την Πορτογαλία!

Ο Κριστιάνο σκόραρε και πάλι γράφοντας ιστορία! Μεγάλη νίκη για τους Ίβηρες έστω και δύσκολα με 1-0 κόντρα στο Μαρόκο

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αρχηγό της (για ακόμα μια φορά), η Πορτογαλία πήρε σημαντικό τρίποντο, επικρατώντας με 1-0 των μαχητικών Αφρικανών που γνώρισαν καταδικαστική ήττα.

Ίστορία έγραψε ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης που έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος σκόρερ στην ιστορία των εθνικών ομάδων 85 γκολ!

«Χτύπησε» νωρίς ο Κριστιάνο…

Με όρεξη και ενέργεια μπήκαν οι Πορτογάλοι στο ματς και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Μουτίνιο έβγαλε τη σέντρα και ο CR7 με κεφαλιά ψαράκι έδωσε το προβάδισμα στους Ίβηρες.

Ο Κριστιάνο θα μπορούσε στο 9′ να βάλει γερές βάσεις νίκης για τους Πορτογάλους, αλλά το δεξί του σουτ μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Και κάπου εκεί η ομάδα του Σάντος κατέβασε διακόπτη, με τους Μαροκινούς να παίρνουν τα ηνία στο ματς.  Ζιγιάς, Μπελαντά και Άμραμπατ έκαναν αρκετές προσπάθειες από τα άκρα, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες δεν ήταν ιδανικές.

Με συνταγή Σάντος ήρθε η νίκη

Στο δεύτερο μέρος οι Πορτογάλοι αρκέστηκαν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Οι Αφρικανοί προσπάθησαν, αλλά στο 57′ ο Ρουί Πατρίσιο έδιωξε εκπληκτικά την κεφαλιά του Μπελαντά. Στα τελευταία λεπτά οι Ίβηρες καρδιοχτύπησαν, όμως εν τέλει κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα και να πάρουν μια σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρούι Πατρίσιο, Πέπε, Γκερέιρο, Φόντε, Σέντρικ, Μουτίνιο (Άντριεν Σίλβα 89′), Ζοάο Μάριο (Μπρούνο Φερνάντες 70′), Μπερνάρντο Σίλβα (Ζέλσον Μαρτίνς 59′), Γουίλιαμ Καρβάλιο, Ρονάλντο, Γκουέντες

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζουί, Χακίμι, Ντα Κόστα, Μπενατιά, Ντιράρ, Ζιγιάς, Ελ Αχμάντι (Φαζρ 86′), Μπελαντά (Καρσελά 75′), Μπουσουφά, Ν. Άμραμπατ, Μπουταΐμπ (Ελ Κααμπί 69′)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς