28.9 C
Athens

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ΕΟΚ όρισε τον πρώτο τελικό για την Πέμπτη!

Το πρωτοφανές σκάνδαλο στην ιστορία του γυναικείου μπάσκετ ολοκληρώθηκε, καθώς η ΕΟΚ όρισε ξανά τον πρώτο τελικό παρά την καθαρή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 72-70 στις 13 Μαΐου

Το πρωί της Τετάρτης (19/5), η ΕΟΚ ανακοίνωσε τον εκ νέου ορισμό του πρώτου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά και ολόκληρο το πρόγραμμα της τελικής σειράς.

Την περασμένη Πέμπτη (13/5), ο Ολυμπιακός νίκησε δίκαια τον Παναθηναϊκό με 72-70 και έκανε το 2-1 στη σειρά των τελικών. Ο Παναθηναϊκός δικαιώθηκε στην ένσταση για το εκπρόθεσμο καλάθι της Ριντ, σε ένα πρωτοφανές σκάνδαλο σε επίπεδο μπάσκετ Γυναικών και η ΕΟΚ όρισε ξανά τον πρώτο τελικό για το μεσημέρι της Πέμπτης (20/5, 15:00)!

Μάλιστα, λόγω της προετοιμασίας της Εθνικής Γυναικών για το Ευρωμπάσκετ, τα τρία ματς (αν χρειαστούν τόσα) θα διεξαχθούν σε διάστημα πέντε ημερών! Η ΕΟΚ κάνει λόγο για «αμετάκλητη απόφαση», αλλά ο Ολυμπιακός έχει προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ και αναμένουμε την περαιτέρω αντίδρασή του.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Υλοποιώντας την αμετάκλητη απόφαση του δευτεροβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου επί ενστάσεων κακής εφαρμογής κανονισμού παιδιάς της ΚΕΔ, ορίζεται η επανάληψη του πρώτου αγώνα της Δ’ Φάσης των playoffs του πρωταθλήματος Α1 Εθνική Κατηγορίας Γυναικών και την αγωνιστική συνέχειά της.

Το πρόγραμμα Δ’ Φάσης των playoffs διαμορφώνεται ως εξής:

Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

ΣΕΦ (Αίθουσα 5) 15.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Π. Γιαννακόπουλος 18.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

ΣΕΦ (Αίθουσα 5) 15.00 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (αν χρειαστεί)».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς