30.2 C
Athens

Το «μαγείρεμα» του αιώνα: Δεκτή η ένσταση του Παναθηναϊκού!

Νέο σκάνδαλο «μεγατόνων» συγκλονίζει το ταλαιπωρημένο και βουτηγμένο στη λάσπη ελληνικό μπάσκετ, καθώς η ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για ένα καλάθι που δεν έπρεπε να μετρήσει

Ένα ακόμα σκάνδαλο στο βρώμικο ελληνικό μπάσκετ με την «υπογραφή» της ΕΟΚ και του Παναθηναϊκού, προκαλεί τη φίλαθλη κοινή γνώμη και τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την τελευταία φάση του πρώτου τελικού με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ Γυναικών, όπου οι Πράσινες ηττήθηκαν πεντακάθαρα από τις Ερυθρόλευκες με 72-70 στο βοηθητικό του ΣΕΦ (13/5).

Το μεσημέρι της Κυριακής (16/5, 14:30) είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος τελικός στην έδρα του Παναθηναϊκού χωρίς καν να έχουν ανακοινωθεί οι τρεις διαιτητές της αναμέτρησης και λίγο πριν από τις 11 το πρωί (!), και έπειτα από ένα «μαγείρεμα» δύο ημερών, η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας (ΚΕΔ) της ΕΟΚ έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού για την τελευταία φάση του πρώτου τελικού, όταν η Ριντ πέτυχε καλάθι, το οποίο ήταν εμφανώς εκπρόθεσμο. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο δεύτερος τελικός δεν θα διεξαχθεί σήμερα και η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ θα συνεδριάσει εκτάκτως για την αναβολή του, αλλά και για το αν ο πρώτος τελικός θα κριθεί σε παράταση ή θα επαναληφθεί από την αρχή!

https://athlosnews.gr/tsaroycha-telos-o-exallos-vasilakopoylos-stelnei-minyma-gia-to-poios-prepei-na-parei-to-protathlima/

Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα έφεσης εντός 48 ωρών και οι τελικοί στην Α1 μπάσκετ Γυναικών αναμένεται να καθυστερήσουν, την ώρα που τη Δευτέρα (17/5) αρχίζει η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Γυναικών για το Ευρωμπάσκετ. Πλέον, το επόμενο «μαγείρεμα» επιχειρείται για την επανάληψη του αγώνα (!) ή τη διεξαγωγή πεντάλεπτης παράτασης!

Ο καθηγητής της ελληνικής διαιτησίας και της FIBA, Κώστας Κορομηλάς, έκανε δεκτή την ένσταση του Παναθηναϊκού, καθώς οι τρεις διαιτητές κατέφυγαν στην εξέταση του βίντεο από το κανάλι του YouTube που μετέδιδε τον αγώνα, αν και υπάρχει δεδικασμένο εδώ και οκτώ χρόνια από την αναμέτρηση των Τρικάλων με τη Νέα Κηφισιά!

Ο πρώην διαιτητής έκρινε πως δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το αν το καλάθι της ισοφάρισης ήταν εντός ή εκτός χρόνου και έλαβε την αρχική απόφαση του διαιτητή Καλδίρη, που το είχε κατακυρώσει υπέρ του Παναθηναϊκού. Πάντως, στο φύλλο αγώνα, η διαιτητική τριάδα του ντέρμπι (Τσαρούχα, Ανδρικόπουλος, Καλδίρης), σημείωσε ότι εξ αρχής είχε κρίνει ως εκπρόθεσμο το καλάθι της Ριντ και απλά επιβεβαίωσε την απόφαση μέσω του βίντεο!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς