30.2 C
Athens

Στο 65-69 φάνηκε η καρδιά και ποιες ήπιαν… θάλασσα!

Ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης γράφει για την άρνηση στην ήττα από τον Γιώργο Παντελάκη και τις αθλήτριες του Ολυμπιακού κόντρα σε όλους και όλα!

Πολύτιμο 2-1 στη σειρά των τελικών και μία ακόμα νίκη για το 6ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ Γυναικών. Ο Γιώργος Παντελάκης και οι αθλήτριές του έκαναν κατάθεση ψυχής στην Αίθουσα 5 του ΣΕΦ και κόντρα σε όλους και όλα αξιοποίησαν το πλεονέκτημα έδρας.

Αυτό που μετράει, είναι μόνο η νίκη και αυτή η υπέροχη ομάδα έδειξε για μία ακόμα φορά από τι μέταλλο είναι φτιαγμένη. Με όλα τα δεδομένα εναντίον της και ένα βρώμικο «σύστημα» που δεν ξεχωρίζει Άνδρες και Γυναίκες και στόχος του είναι να αλλοιώνει τα πάντα και όλες τις διοργανώσεις. Με την παραπαίουσα διοίκηση της ΕΟΚ να προσπαθεί να κάνει όλα τα «χατίρια» μέχρι την τελευταία στιγμή της σε μία συγκεκριμένη ομάδα, που δεν έχει μάθει να χάνει και θέλει να κερδίζει με όλους τους τρόπους. Βέβαια, και στο συγκεκριμένο τμήμα, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κάτω από τον Ολυμπιακό και έχει να γευθεί τη χαρά ενός Πρωταθλήματος από το 2013.

Άρχισαν ξανά, λοιπόν, να ασχολούνται με τα ερασιτεχνικά τμήματα και ήταν αναμενόμενο πως θα μετέφεραν τις ύπουλες πρακτικές και σε επίπεδο Γυναικών. Μετάθεση του αγώνα κατά μία ημέρα για να είναι έτοιμη μετά τον τραυματισμό της η Λεουτσάνκα, έκδοση δελτίου σε αθλήτρια (Χατζηνικολάου), που η βαριά τιμωρία της από την W.A.D.A. λόγω ντόπινγκ «τρέχει» και σε μία περίοδο όπου δεν υπάρχει καν μεταγραφικό παράθυρο! Μία ημέρα πριν από έναν τελικό Πρωταθλήματος! Μιλάμε για την απόλυτη ασυδοσία. Κάνουν σε όλα τα επίπεδα ό,τι θέλουν. Απροκάλυπτα. Φανταστείτε, λοιπόν, σε ένα οποιοδήποτε άλλο άθλημα να «εμφάνιζε» από το πουθενά ο Ολυμπιακός έναν αθλητή ή μία αθλήτρια πριν από έναν τελικό μαζί τους, που να είναι τιμωρημένος/η και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής!

Παράλληλα, η διαιτητική τριάδα των Τσαρούχα, Ανδρικόπουλου και Καλδίρη έδειξε στο γήπεδο ότι δεν ορίστηκε τυχαία από την ΕΟΚ. Ξέχωρα από την εχθρική διαιτησία σε βάρος των Ερυθρόλευκων από την πρώτη επίθεση του Ολυμπιακού στον αγώνα (και το φάουλ της Ριντ στην Κόστοβιτς πάνω σε προσπάθεια για λέι-απ) μέχρι και την τελευταία, όταν έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μετρήσουν το εκπρόθεσμο καλάθι δύο πόντων της Ριντ. Έχουν το θράσος να διαμαρτύρονται για μία φάση όπου ο χρόνος του αγώνα έχει ολοκληρωθεί με τη Χατζηνικολάου στη γραμμή της βολής, πριν καν η γκαρντ του Παναθηναϊκού πασάρει στη Ριντ! Απίστευτα πράγματα… Θέλουν να κερδίσουν ένα ματς στα χαρτιά, το οποίο έχασαν πεντακάθαρα στο γήπεδο.

Ό,τι έκαναν τόσα χρόνια σε επίπεδο Ανδρών στο μπάσκετ, το έχουν μεταφέρει και στο γυναικείο Πρωτάθλημα επειδή την τρέχουσα σεζόν υπάρχει επιτέλους ένας κάποιος ανταγωνισμός! Βλέποντας την αναμέτρηση από πολύ κοντά, διαπίστωσα την αγωνία των τριών διαιτητών (και ιδιαίτερα της Τσαρούχα, που ήταν και η πρώτη διαιτητής) να «μετρήσουν» ένα δίποντο, που δεν έπρεπε να μετρήσει! Περίπου δέκα λεπτά διαβουλεύσεων για μία ξεκάθαρη φάση, που δεν σηκώνει την παραμικρή αμφισβήτηση. Ο ένας διαιτητής κοίταγε τον άλλον! Έπρεπε να «προστατέψουν» μία συγκεκριμένη ομάδα με κάθε τρόπο, αλλά η φάση δεν τους… βοήθησε για να επιτύχουν το σκοπό τους!

Ο Ολυμπιακός έδειξε το χαρακτήρα, την καρδιά και την ψυχή Πρωταθλητή, βγάζοντας σπουδαία προσωπικότητα, όταν το πράγμα έδειχνε να «στραβώνει» για τα καλά στην τελική ευθεία του πρώτου τελικού. Άλλη ομάδα θα «λύγιζε» από την ατυχία (σ.σ.: τραυματισμός Σπυριδοπούλου) και τις νέες συνθήκες διεξαγωγής αυτής της σειράς των τελικών με όλα αυτά τα τραγελαφικά που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Τη μετάθεση του πρώτου τελικού με το «έτσι θέλω» ορισμένων και τα νέα δεδομένα που επέβαλε η ΕΟΚ.

Οι Ερυθρόλευκες «επέστρεψαν» δύο φορές στο τελευταίο πεντάλεπτο: από το -5 στο 35′ (57-62), ισοφαρίζοντας σε 65-65, και το 65-69 (01:11 πριν από τη λήξη)! Στα τελευταία 58 δευτερόλεπτα, «έτρεξαν» επιμέρους σκορ 7-1 και πέτυχαν το καθοριστικό 2-1 στις νίκες, επικρατώντας με 72-70! Με το επιθετικό ριμπάουντ/καλάθι και φάουλ της Κόστοβιτς, δύο βολές της Σταμάτη και το νικητήριο καλάθι της Εβίνας, πέντε δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε. Στα τελευταία 58 δευτερόλεπτα, φάνηκαν το μεγαλείο και ο ψυχισμός αυτής της ομάδας, που αρνήθηκε να χάσει! Οι Πράσινες ήπιαν… θάλασσα και οι Ερυθρόλευκες έκαναν μία ψυχωμένη κατάθεση του εαυτού τους στο παρκέ. Απομένει μία νίκη για την κατάκτηση του 6ου συνεχόμενου Πρωταθλήματος Ελλάδας. Τα εμπόδια, εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, θα συνεχίσουν να προκύπτουν από ένα βρώμικο «σύστημα» που καταρρέει, αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Συνεχίζουμε δυνατά για μία ακόμα νίκη, σε δύο ευκαιρίες!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς