34.2 C
Athens

Ολυμπιακός: «Τελικός» στην Πόλη!

Ο Ολυμπιακός θέλει μόνο νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας

Δέκα αγώνες, δέκα «τελικοί»! Ο Ολυμπιακός (11-13) δοκιμάζεται στην έδρα της Αναντολού Εφές (13-10), το βράδυ της Πέμπτης (18/2, 19:30), στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας!

Στο γήπεδο που έγραψε ιστορία, κατακτώντας την Ευρωλίγκα, το 2012, ο Ολυμπιακός θέλει να αρχίσει την τελική αντεπίθεσή του. Στο «Sinan Erdem Sports Hall», ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης καλείται να επιστρέψει στις νίκες ύστερα από τέσσερις διαδοχικές ήττες (από Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό).

Η Αναντολού Εφές προέρχεται από τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, ενώ δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Τίμπορ Πλάις. Πάντως, η τουρκική ομάδα είναι προβληματική στην έδρα της κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, μετρώντας 6 νίκες και 6 ήττες σε 12 αγώνες.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν υπολογίζει για μία ακόμα φορά τον τραυματία Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί μέσα στο 2021, ενώ το τελευταίο αγωνιστικό πρόβλημα έχει να κάνει με τον Άαρον Χάρισον, ο οποίος έχει υποστεί ένα μυϊκό σπασμό στους ραχιαίους. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος απουσίασε από τα δύο τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια απέναντι σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό. Ο Βούλγαρος φόργουορντ είναι σημαντικός για τον Ολυμπιακό και η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση αποτελεί ένα ενθαρρυντικό γεγονός ενόψει της αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές.

Αναφορικά με τη συνολική παράδοση, Αναντολού Εφές και Ολυμπιακός παίζουν για 46η φορά στην ιστορία τους, με τους Ερυθρόλευκους να προηγούνται με 24-21 στις νίκες. Στους αγώνες επί τουρκικού εδάφους, ο Θρύλος έχει 9 νίκες σε 21 αγώνες. Στη σύγχρονη μορφή της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός έχει 21 νίκες έναντι 20 της Αναντολού Εφές. Πάντως, οι Πειραιώτες μετρούν τέσσερις διαδοχικές ήττες από την τουρκική ομάδα στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και έχουν ένα ακόμα κίνητρο για να φύγουν με το διπλό από την… αγαπημένη τους Πόλη!

Τέλος, διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμοζερ (Γερμανία), Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία) και Ούρος Νίκολιτς (Σερβία).

Η προαναγγελία του ματς στα social media των Ερυθρόλευκων:

https://athlosnews.gr/olympiakos-etoimos-na-grapsei-xana-istoria-o-printezis/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς