34.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Για το πρώτο βήμα πρόκρισης!

Ο Μαρτίνς περιμένει τον Εμβιλά και επεξεργάζεται δύο πλάνα στο μυαλό του, ένα με τον Γάλλο χαφ και ένα δίχως αυτόν ενόψει του πρώτου αγώνα με την Αϊντχόφεν

Ώρα Ευρώπης για τον ευρωπαίο Ολυμπιακό! Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος Ελλάδας επιστρέφει έπειτα από δυόμισι περίπου μήνες στις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις, όντας για μία ακόμα φορά ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή.

Οι Ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την PSV Αϊντχόφεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το βράδυ της Πέμπτης (18/2, 19:55), για τη φάση των «32» του Europa League. Στόχος είναι η νίκη, έστω και με ένα γκολ διαφορά, προκειμένου να διατηρήσουν ακέραιες τις ελπίδες τους για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς, την επόμενη Πέμπτη (25/2), στην Ολλανδία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει διπλό σχέδιο, από τη στιγμή που σκοπεύει να περιμένει τον Γιαν Εμβιλά, ο οποίος συμμετείχε στη μεγαλύτερη διάρκεια της χθεσινής (17/2) προπόνησης. Ο Γάλλος μέσος «σφίγγει τα δόντια» για να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα του, αλλά είναι σαφές ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν πρόκειται να ρισκάρει το ενδεχόμενο υποτροπής και τραυματισμού. Αν δεν πάρει τη συγκατάθεση από το ιατρικό επιτελείο, τότε ο Εμβιλά δεν θα αρχίσει στην εντεκάδα, καθώς οι ενοχλήσεις στο δικέφαλο δεν έχουν υποχωρήσει στο 100%.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επεξεργάζεται δύο πλάνα: ένα με τον Εμβιλά και ένα χωρίς τον ποιοτικό και καθοριστικό αμυντικό μέσο της ομάδας του. Τα κουκιά είναι μετρημένα. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως σε αποστολή με 22 ποδοσφαιριστές, ο Ολυμπιακός έχει μόλις δύο κεντρικούς αμυντικούς στη σύνθεσή του! Τους Σωκράτη Παπασταθόπουλο και Ουσεϊνού Μπα. Ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι τιμωρημένος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίας.

Αν ο Εμβιλά τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, τότε η διάταξη του Ολυμπιακού θα είναι 4-3-3. Με τον Σα στην εστία. Τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Μπα και Ρεάμπτσιουκ στην άμυνα. Τους Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Τον Μπρούμα δεξιά, τον Μασούρα αριστερά και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης. Αν ο Εμβιλά δεν παίξει, τότε ο Βαλμπουενά έχει το προβάδισμα για μία θέση στην εντεκάδα έναντι του Φορτούνη, με τη διάταξη να αλλάζει σε 4-2-3-1 και τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να αναλαμβάνει επιτελικό ρόλο στο παιχνίδι του Καραϊσκάκης.

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media των Ερυθρόλευκων:

https://athlosnews.gr/olympiakos-me-emvila-apenanti-stin-aintchofen/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς