34.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά δεν αντικαθίσταται και ο Μαρτίνς αναζητά την καλύτερη δυνατή λύση

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει δείξει ακόμα τίποτα αναφορικά με το σχήμα που προτίθεται να παρατάξει κόντρα στην Αϊντχόφεν και η ενδεχόμενη απουσία του Εμβιλά «δένει» τα χέρια του

Με τον Γιαν Εμβιλά να είναι εξαιρετικά αμφίβολος για το πρώτο παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για την αναμέτρηση της Πέμπτης (18/2, 19:55), στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος είναι ο συνδετικός κρίκος της άμυνας με τη μεσαία γραμμή και την επίθεση. Δίνει την ασφάλεια που επιζητούν όλοι οι προπονητές στην πρώτη πάσα από την άμυνα, ενώ η συνεισφορά του στην κυκλοφορία της μπάλας και την αναχαίτιση των επιθέσεων της αντίπαλης ομάδας είναι κομβικής σημασίας για τον Ολυμπιακό και τον τρόπο παιχνιδιού του.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικράτησαν την Τρίτη (16/2), καθώς λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης δεν έγινε κανονική προπόνηση στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει φανερώσει τις σκέψεις του αναφορικά με το βασικό σχήμα που προτίθεται να παρατάξει. Ίσως, το κάνει στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (17/2), ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την εξειδικευμένη προπόνηση ανήμερα των εντός έδρας αγώνων, όπου δουλεύονται οι στατικές φάσεις και κομμάτια της τακτικής.

https://athlosnews.gr/olympiakos-i-proponisi-sto-chioni-kai-o-exairetika-amfivolos-emvila-vid/

Η διάταξη 4-2-3-1 θεωρείται μονόδρομος, καθώς δύσκολα ο προπονητής του Ολυμπιακού θα επιλέξει από την αρχή διάταξη 4-3-3. Αν ο Εμβιλά δεν καταφέρει να δώσει το «παρών», οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν επιλογές στη μεσαία γραμμή. Ο Τιάγκο Σίλβα δεν είναι δηλωμένος στην ευρωπαϊκή λίστα, ενώ αν ο Θανάσης Ανδρούτσος παίξει από την αρχή ως τρίτος χαφ ο Ολυμπιακός δεν θα έχει εναλλακτική λύση στον πάγκο του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μία από τις σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς είναι η χρησιμοποίηση του Γιώργου Μασούρα από την αρχή της αναμέτρησης, καθώς ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι παίκτης συνόλου και μπορεί να βοηθήσει τακτικά και στο αμυντικό σκέλος του παιχνιδιού, μαρκάροντας και ως χαφ όταν ο Ολυμπιακός δεν θα έχει την μπάλα στην κατοχή του.

Από τη στιγμή που ο Μπρούμα είναι ξανά διαθέσιμος, όλα δείχνουν πως ο Πορτογάλος εξτρέμ θα επιστρέψει στην εντεκάδα. Σε αυτήν την περίπτωση, αν τελικά οι Μασούρας και Μπρούμα αγωνιστούν ως βασικοί, τότε οι Βαλμπουενά και Φορτούνης θα διεκδικήσουν τη θέση που απομένει πίσω από τον επιθετικό (Ελ Αραμπί), με τον Γάλλο να έχει το προβάδισμα.

Στο περιθώριο της προπόνησης της Τρίτης (17/2), ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλυσε στους ποδοσφαιριστές του τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού της PSV Αϊντχόφεν, εστιάζοντας στην επιθετική της γραμμή. Οι Ζάχαβι και Μάλεν είναι επικίνδυνοι για κάθε αντίπαλο, όπως και ο αριστερός μπακ Μαξ, ο οποίος διαθέτει φοβερό αριστερό πόδι. Μεσοαμυντικά, όμως, αν η ολλανδική ομάδα πιεστεί είναι σίγουρο πως θα κάνει λάθη και εκεί θέλει ο Μαρτίνς να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός. Η Αϊντχόφεν δεν εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στην άμυνα και οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να εκμεταλλευτούν τα κενά που θα προκύψουν και τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν.

https://athlosnews.gr/olympiakos-to-programma-gia-ton-agona-me-tin-aintchofen/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς