Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Θρύλος δεν θέλει να δώσει δικαιώματα… (vids)

Ο Πέδρο Μαρτίνς προσεγγίζει με τον ίδιο τρόπο τους αγώνες κόντρα σε Παναθηναϊκό και Αϊντχόφεν, ενώ έχει να αντιμετωπίσει και το «άγνωστο» ενόψει του ματς στη Λεωφόρο

Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός, αλλά ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς αντιμετωπίζουν με την ίδια προσέγγιση το παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και το πρώτο ματς με την Αϊντχόφεν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη φάση των «32» του Europa League.

Βάσει του εκτεταμένου rotation στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Άρη, ο προπονητής των Ερυθρόλευκων σχεδιάζει τους δύο επόμενους αγώνες με το ίδιο σκεπτικό, προετοιμάζοντας σε γενικές γραμμές το ίδιο «γκρουπ» ποδοσφαιριστών σε επίπεδο εντεκάδας, σχηματισμού και προσώπων. Άλλωστε, υπάρχει απόσταση μεταξύ Κυριακής και Πέμπτης, οπότε δεν τίθεται θέμα κούρασης και σωματικής επιβάρυνσης.

 

Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να δώσει δικαιώματα παρά τη μεγάλη βαθμολογική διαφορά και την αγωνιστική ανωτερότητα που υφίσταται έναντι του Παναθηναϊκού. Οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, μετρώντας 11 νίκες και μία ισοπαλία, σε 12 αγώνες μέσα στο 2021. Το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας είναι το ιδανικό ενόψει της τελικής ευθείας στη σεζόν.

Ο Μαρτίνς γνωρίζει άριστα το διακύβευμα τέτοιων αγώνων και έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι παθιασμένοι, συγκεντρωμένοι, σοβαροί και πειθαρχημένοι. Τη μεγαλύτερη «σπαζοκεφαλιά» για τον 50χρονο τεχνικό αποτελεί το γήπεδο της Λεωφόρου, που είναι άγνωστο για τον ίδιο, αλλά και η κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Επί των ημερών του, η ομάδα δεν έχει παίξει ποτέ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και δεν γνωρίζει τις συνθήκες που επικρατούν, ενώ η κατάσταση στο χορτάρι ήταν επιεικώς προβληματική σε όσα παιχνίδια έχει δώσει εκεί ο Παναθηναϊκός μέχρι στιγμής.

Είναι ένα γήπεδο-«κλουβί», που βολεύει την ασθενέστερη ομάδα και εκείνη που αναμένεται κατά κύριο λόγο να αμυνθεί στην αναμέτρηση. O Πέδρο Μαρτίνς είχε καταλήξει στη χρησιμοποίηση τριών κεντρικών μέσων προκειμένου να ελέγξει το ρυθμό και ο Ολυμπιακός να επιβάλλει το παιχνίδι του εξ αρχής, αλλά το απρόοπτο με τον Εμβιλά ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Εμβιλά τέθηκε εκτός ντέρμπι λόγω ενός «τσιμπήματος» που ένιωσε στην προπόνηση της Παρασκευής (12/2). Μπορεί να γλίτωσε τα χειρότερα και ένα σοβαρότερο μυϊκό πρόβλημα, αλλά αυτό το σφίξιμο στο δικέφαλο τον καθιστά αμφίβολο για την πρώτη ευρωπαϊκή αναμέτρηση κόντρα στην Αϊντχόφεν.

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος είναι πολύτιμος και η ενδεχόμενη απουσία του αναμένεται να διαφοροποιήσει το αρχικό σχέδιο και ο Μαρτίνς να επιλέξει διάταξη 4-2-3-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά αυτή η ένδειξη δεν είναι απόλυτα σίγουρη. Γράφουμε «ενδεχόμενη απουσία» για τον Εμβιλά, καθώς βρίσκεται στην 22άδα που ανακοίνωσε ο Πορτογάλος τεχνικός. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται πως αυτό έγινε για ψυχολογικούς λόγους, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου (13/2) δεν πήρε μέρος στην προπόνηση, αλλά η πραγματικότητα είναι κάπως διαφορετική. Ο Μαρτίνς περιμένει να δει την κατάσταση του Εμβιλά μέχρι την τελευταία στιγμή προκειμένου να λάβει την απόφασή του.

https://athlosnews.gr/olympiakos-ekplixi-protoy-megethoys-an-den-archisei-o-semedo/

Πάντως, επιλογές, για να διατηρήσει το αρχικό του σχέδιο ο προπονητής και το σχηματισμό (4-3-3), υπάρχουν. Τόσο ο Τιάγκο Σίλβα όσο και ο Θανάσης Ανδρούτσος μπορούν να αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή. Αν ο Ανδρούτσος παίξει στα χαφ, τότε ο Λαλά θα αγωνιστεί βασικός στο δεξί άκρο της άμυνας.

Το θέμα είναι πως ο Μαρτίνς έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την εντεκάδα, ενώ απομένει το πρωινό χαλάρωμα της Κυριακής (14/2), στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Αν πρέπει να γίνει οπωσδήποτε μία εκτίμηση για την εντεκάδα, χωρίς το πρωινό ειδικό πρόγραμμα στο Ρέντη, όπου θα γίνει δουλειά στην τακτική και τις στατικές φάσεις, αυτή είναι η ακόλουθη: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (ή Μπα), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Καμαρά, Φορτούνης, Ελ Αραμπί, Βρουσάι. Aν τελικά επιλεχθεί διάταξη 4-2-3-1, τότε ο Τιάγκο Σίλβα θα μείνει στον πάγκο και ο Ολυμπιακός θα παίξει με δύο καθαρόαιμους εξτρέμ, τους Βρουσάι και Μασούρα.

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media των Ερυθρόλευκων:

BEST OF SPORTS VIDEOS

ΑΘΛΟΣ HEADLINES

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...

Ολυμπιακός – Περιστέρι 79-74: Ο Πετρούσεφ βγήκε μπροστά και έστειλε τους Ερυθρόλευκους στον τελικό

Το αξιόμαχο Περιστέρι έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όμως οι Ερυθρόλευκοι με πρώτο σκόρερ τον Βεζένκοφ και τον Πετρούσεφ να βγαίνει μπροστά στα κρίσιμα, πήραν τη νίκη και προκρίθηκαν στον τελικό του Super Cup

Γιαζίτζι: Έκανε σπουδαία πράγματα ο Ολυμπιακός, ήδη νιώθω σαν στο σπίτι μου

Ο Γιουσούφ Γιαζίτζι ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό και τίθεται...

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Γιαζίτζι

Ο Ολυμπιακός επισημοποίησε τη συμφωνία με τον Τούρκο επιτελικό μέσο, Γιουσούφ Γιαζίτζι, ο οποίος τίθεται στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Εύκολη πρόκριση κόντρα στους ελλιπέστατους Κίτρινους

Η διαφορά ποιότητας μεταξύ Παναθηναϊκού και Άρη είναι έτσι...

Κονελιάνο – Μιλάνο 3-2: Βασίλισσα στη Ρώμη με 7ο σερί Super Cup, έζησε μοναδική εμπειρία η Κωνσταντινίδου

Μοναδικά παράσταση μπροστά σε 10.300 (ρεκόρ προσέλευσης) φίλους του...

Μπαρτζώκας: Δεν επιτρέπεται να σουτάρουμε με 22% στο τρίποντο, ο Φαλ δίνει δυναμική σε κάθε είδους άμυνα

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στο μαχητικό Περιστέρι...