32.5 C
Athens

Θύμισαν Τζιοβάνι και… Μπεν οι Λάζαρος – Γκερέρο! (videos)

Ο Χριστοδουλόπουλος και ο Γκερέρο έκαναν ντεμπούτο στον Ολυμπιακό με δύο γκολ έκαστος, θυμίζοντας τον Μπεν, αλλά και τον Τζιοβάνι!

Η αλήθεια είναι ότι αρχίσαμε την αναζήτηση όταν ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος πέτυχε το δεύτερο γκολ κατά της Λουκέρνης, περιμένοντας να πάμε αρκετά χρόνια πίσω για να βρούμε τον προηγούμενο πρωτοεμφανιζόμενο με τον Ολυμπιακό που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο. Στην πορεία, όμως, κατάφερε το ίδιο και ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο, ενώ πολύ γρήγορα θυμηθήκαμε ότι αυτό είχε συμβεί ξανά μόλις πέρυσι, με πρωταγωνιστή τον Μοχάμεντ Μπεν!

 

Ο επιθετικός από τις Κομόρες, ο οποίος ανήκε στους «ερυθρόλευκους» από το καλοκαίρι του 2015, αλλά περίμενε δύο χρόνια για να ενταχθεί κανονικά στο δυναμικό του (μεσολάβησε ένας σοβαρός τραυματισμός, λίγο πριν φύγει από τη Βέροια και οι δανεισμοί σε Λεβαδειακό, Πανιώνιο), είχε πετύχει κι αυτός τα δύο πρώτα γκολ του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη επί της Παρτιζάν Βελιγραδίου με 3-1, στις 25 Ιουλίου 2017.

 

 

Αν επικεντρωθούμε στα ευρωπαϊκά ντεμπούτα, ο Χριστοδουλόπουλος έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που πέτυχε περισσότερα από ένα γκολ στην παρθενική του εμφάνιση και ο Γκερέρο ο πέμπτος! Οι άλλοι δύο, πριν από αυτούς και τον Μπεν, ήταν ο μεγάλος Τζιοβάνι, στο 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 15 Σεπτεμβρίου 1999 στο ΟΑΚΑ και ο Σίνισα Γκόγκιτς, στο 5-0 επί της Μοζίρ στις 13 Αυγούστου 1997, επίσης στο ΟΑΚΑ.

 

 

Πρώτη του φορά δυο γκολ σε ευρωπαϊκό ματς

Πέρα από όλα τα άλλα, ο Λάζαρος πέτυχε απόψε προσωπικό ρεκόρ. Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Έλληνας διεθνής σκόραρε δυο φορές στο ίδιο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Πώς να ξεχάσει το ντεμπούτο του στα ερυθρόλευκα, λοιπόν;

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς