32.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Τι δείχνει η ειλημμένη απόφαση του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς παίρνει ένα μεγάλο ρίσκο για εκτεταμένο rotation κόντρα στον Άρη, αλλά την ίδια ώρα δείχνει και την εμπιστοσύνη που έχει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», το βράδυ της Τετάρτης (10/2, 21:30), στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής τέσσερις ποδοσφαιριστές ενόψει των επόμενων αγώνων κόντρα σε Παναθηναϊκό (14/2) και Αϊντχόφεν (18/2), όπου αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ο ίδιος «πυρήνας» παικτών. Έτσι, απέναντι στον Άρη, δεν θα βρίσκονται καν στον πάγκο οι Ζοζέ Σα, Θανάσης Ανδρούτσος, Γιαν Εμβιλά και Ματιέ Βαλμπουενά. Παράλληλα, εκτός εντεκάδας αναμένεται να μείνουν οι Ρούμπεν Σεμέδο, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Κώστας Φορτούνης και Γιουσέφ Ελ Αραμπί!

Με τρία δύσκολα και απαιτητικά παιχνίδια σε μία εβδομάδα, ο προπονητής του Ολυμπιακού κρίνει πως το rotation πρέπει να γίνει κόντρα στον Άρη. Καλώς ή κακώς, από τη στιγμή που υπάρχει και ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη, ένα «λάθος» σήμερα μπορεί και να διορθωθεί. Ωστόσο, δεν παύει να διακυβεύεται ένας στόχος του συλλόγου, ενώ ο Άρης είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος και η δεύτερη καλύτερη ομάδα του φετινού Πρωταθλήματος.

Βάσει της δοκιμής που έκανε στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (9/2), ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται σε 10 αλλαγές στην εντεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι Πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ (7/2, 3-0). Μόνο ο Μπα αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα και αυτό γίνεται αναγκαστικά, καθώς οι διαθέσιμοι στόπερ στο ρόστερ είναι τρεις (λόγω του τραυματισμού του Αβραάμ Παπαδόπουλου) και ο Σενεγαλέζος πρέπει να αρχίσει να «γνωρίζεται» μέσα στο γήπεδο με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ενόψει του πρώτου αγώνα με την Αϊντχόφεν για τη φάση των «32» του Europa League, όπου ο Ρούμπεν Σεμέδο είναι τιμωρημένος.

Το πιθανότερο σχήμα του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ είναι το ακόλουθο (σε σχηματισμό 4-4-2): Κρίστινσον, Λαλά, Μπα, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Βρουσάι, Κάιπερς, Χασάν. O Λαλά αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και ο Παπασταθόπουλος να παίξει για πρώτη φορά ως βασικός με τη νέα του ομάδα. Εκτός αποστολής, στην οποία βρίσκονται 21 ποδοσφαιριστές, έμειναν οι τραυματίες Μπρούμα και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Η απόφαση για εκτεταμένο rotation κόντρα στους Θεσσαλονικείς μοιάζει ειλημμένη και δείχνει πράγματα. Πρώτον, ότι ο Μαρτίνς εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στη διάθεσή του. Και με τις προσθαφαιρέσεις που έγιναν κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, το ρόστερ του Ολυμπιακού δείχνει περισσότερο στα μέτρα του προπονητή του. Είναι ξεκάθαρο πως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ήθελε να έχει πάνω από 30 ποδοσφαιριστές, όπως συνέβαινε στο πρώτο μισό της σεζόν. Πλέον, με τους τέσσερις τερματοφύλακες, το ρόστερ αριθμεί 27 ποδοσφαιριστές. Ο Μαρτίνς θέλει να δουλεύει με 25, το πολύ, παίκτες.

Από εκεί και πέρα, ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι σαφές πως ετοιμάζεται να λάβει ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς ο Άρης είναι μία πολύ καλή ομάδα και σε διπλούς αγώνες κάθε λεπτομέρεια μετράει. Ο στόχος του Κυπέλλου Ελλάδας είναι σημαντικός και οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να τον κατακτήσουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και 29η φορά στην ιστορία τους.

Και πρέπει να σημειωθεί κάτι ακόμα… Όπως είχε αναδείξει το FWS πριν από το παιχνίδι των δύο ομάδων στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη Super League (28/11/2020), επί εποχής Πέδρο Μαρτίνς στον Ολυμπιακό, ο Άρης είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να σκοράρει 2 γκολ απέναντι στους Πειραιώτες, σε επίπεδο Super League. Και μάλιστα 2 φορές! Σε σύνολο 87 αγώνων στη Super League (30+36+21)! Αν συνυπολογίσουμε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, από τη σεζόν 2018/19 που βρίσκεται ο Μαρτίνς στο τιμόνι των Ερυθρόλευκων, 2 γκολ στον Ολυμπιακό έχει βάλει και η Λαμία, στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας (12/2/2020). Καμία άλλη ομάδα εντός συνόρων, σε σύνολο 103 επίσημων αγώνων!

Η προαναγγελία του αγώνα στα social media της ομάδας:

Υπενθυμίζεται η αποστολή του Ολυμπιακού:

https://athlosnews.gr/mono-o-aris-to-echei-kanei-ayto-kontra-ston-olympiako-toy-martins/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς