32.5 C
Athens

ΠΑΟΚ και ανατροπές: Το ‘χει κάνει κι από 0-3! (video)

Η αποψινή ανατροπή του ΠΑΟΚ δεν είναι πιο εντυπωσιακή από εκείνη κόντρα στη Σπάρτακ Τρνάβα, στις 12 Αυγούστου 1997

Η ανατροπή κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας δεν είναι ανεπανάληπτη για τον ΠΑΟΚ. Και δεν είναι καν η πρώτη κόντρα σε… Σπαρτάκ!

Το 1997, οι Θεσσαλονικείς τέθηκαν αντιμέτωποι με τη Σπαρτάκ Τρνάβα. Στον πρώτο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ τότε, ο «Δικέφαλος» είχε βρεθεί να χάνει 3-0 από τους Σλοβάκους στην Τούμπα πριν συμπληρωθεί το ημίωρο. Δύο φορές σκόραρε ο Ουιλάκι στο 22′ και στο 27′ και μία ο Λούχοβι (όχι ο Μίλαν, που είχε περάσει κι από τον ΠΑΟΚ λίγα χρόνια νωρίτερα) στο 24′. 

 

Και τότε πολλοί είχαν βιαστεί να ξεγράψουν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη είχε εντυπωσιάσει στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος που είχε προηγηθεί. Όμως, στα δεκαοχτώ λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του πρώτου μέρους πρόλαβε να βάλει τρία γκολ! Ο Θόδωρος Ζαγοράκης στο 32′ και ο Σπύρος Μαραγκός στο 35′ και το 45′, έφεραν το ματς στα ίσα και ξεσήκωσαν τον κόσμο στην κερκίδα.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η νίκη δεν χανόταν. Ο Κώστας Φρατζέσκος στο 52′ και ο Πέρσι Ολιβάρες στο 80′, διαμόρφωσαν το τελικό 5-3 που έδινε σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον ΠΑΟΚ -πέρα από το ψυχολογικό. Πράγματι οι Θεσσαλονικείς τα κατάφεραν νικώντας 1-0 και στην Τρνάβα (σκόρερ ο Ζαγοράκης στο 80′).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς