32.2 C
Athens

Άρσεναλ – Τσέλσι 3-1: Θρίαμβος με γκολάρες και τέλος στην ανομβρία! (vids)

Την πρώτη της νίκη μετά από επτά σερί αρνητικά αποτελέσματα και σχεδόν δύο μήνες – χωρίς τρίποντο – πανηγύρισε η Άρσεναλ που μοιάζει… φτιαγμένη να αντιμετωπίζει μόνο τους «μεγάλους».

Την 1η Νοεμβρίου κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» με 1-0, στην Boxing Day επιβλήθηκε με 3-1 εύκολα της Τσέλσι και με υπέροχα γκολ. Μάλιστα, πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού έφτασε τους 17 βαθμούς και βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά αρκετά… μακριά από τις ευρωπαϊκές θέσεις.

 

 

Η Τσέλσι παρέμεινε στην έκτη θέση, έχασε μεγάλη ευκαιρία να μπει σφήνα στην τετράδα, ενώ η εικόνα της μέχρι το 85ο λεπτό ήταν αποκαρδιωτική: Σκόραρε στην πρώτη της τελική στην εστία στο 87ο λεπτό με τον Έιμπραχαμ μετά από τη σέντρα του Χάντσον-Οντόι από τα δεξιά, ενώ ο Ζορζίνιο είδε τον Λένο να αποκρούει την μπάλα στο πέναλτι που κέρδισε νωρίτερα ο Μάουντ (ανατράπηκε από τον Μαρί).

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός είχε δοκάρι με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 13′ και από εκεί και ύστερα υπήρχε μόνο Άρσεναλ στο ματς.
Το σκορ άνοιξε στο 34ο λεπτό ο Λακαζέτ από την άσπρη βούλα. Ο Τίρνι ανατράπηκε από τον Τζέιμς και ο Γάλλος φορ βρήκε δίχτυα για να δώσει ψυχολογία στην ομάδα του.
44ο λεπτό. Με την Άρσεναλ να έχει τα ηνία και την ψυχολογία, η… γκίνια ξεκίνησε να φεύγει από το «Έμιρεϊτς». Ο Τζάκα έγραψε το 2-0 με εκπληκτικό τρόπο.
Ο Ελβετός διεθνής μέσος που διαθέτει εξαιρετικό αριστερό εκτέλεσε εκτός περιοχής ένα φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Μεντί για το 2-0.
Στο 56ο λεπτό έβαλε τη σφραγίδα του ο φοβερά ταλαντούχος Μπουκαγιό Σακά. Με το – κακό του – δεξί πόδι δοκίμασε μία σέντρα σουτ και από τα φάλτσα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και άφησε… άγαλμα τον Μεντί.

 

Οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδικές ευκαιρίες στο διάστημα 80ού-85ου λεπτού για ένα τέταρτο γκολ, αλλά ο Μεντί είδε την εστία του να μην παραβιάζεται.

Ο Σενεγαλέζος έδωσε έτοιμο γκολ στον Λακαζέτ, ο Γάλλος πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε, ενώ στην επόμενη φάση και μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ελ Νένι σημάδεψε το δοκάρι και ο Γουίλοκ είδε τον Μεντί να τον σταματά στην κλειστή γωνία.

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Πάμπλο Μαρί, Τίρνι, Ελ Νένι, Τζάκα, Σακά, Σμιθ-Ρόου (65′ Γουίλοκ), Μαρτινέλι (71′ Πεπέ), Λακαζέτ (90+2′ Μουστάφι)

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Ζουμά, Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβατσιτς (46′ Ζορζίνιο), Καντέ (74′ Χάβερτς), Μάουντ, Πούλισικ, Έιμπραχαμ, Βέρνερ (46′ Χάντσον-Οντόι)

BOXING DAY: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ & HIGHLIGHTS 

Σάββατο 26/12

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2 (31′ Μπαρνς, 85′ Βάρντι / 23′ Ράσφορντ, 79′ Μπρούνο Φερνάντες)

 

Άστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας 3-0 (5′ Μπερτράν Τραορέ, 66′ Χάουζ, 76′ Ελ Γκαζί)

 

Φούλαμ – Σαουθάμπτον 0-0

 

Άρσεναλ – Τσέλσι 3-1 (34′ πεν. Λακαζέτ, 44′ Τζάκα, 56′ Σακά / 86′ Έιμπραχαμ)

Μάντσεστερ Σίτι – Νιούκαστλ (22:00)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ – Έβερτον (22:00)

Κυριακή 27/12

Λιντς – Μπέρνλι (14:00)

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον (16:15)

Λίβερπουλ – Γουέστ Μπρομ (18:30)

Γουλβς – Τότεναμ (21:15)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς