35.3 C
Athens

“Κόλλησε” στην πρεμιέρα η Σελεσάο!

Oι Βραζιλιάνοι δεν τα κατάφεραν στην πρεμιέρα τους στο Μουντιάλ μένοντας στο 1-1 με την Ελβετία

Θύμα της πρεμιέρας έπεσε η Βραζιλία που μπλοκαρίστηκε τέλεια από τους μαχητικούς Ελβετούς, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πάρει κάτι παραπάνω από τον βαθμό της ισοπαλίας.

Από έναν πόντο οι δύο ομάδες στον 5ο όμιλο, όπου εκεί στην κορυφή βρίσκεται η Σερβία με τρεις, ενώ στην τελευταία θέση είναι η Κόστα Ρίκα με κανέναν βαθμό.

Ανώτερη η Σελεσάο, γκολάρα ο Κουτίνιο…

Στο 12’ μετά το γύρισμα του Νεϊμάρ, η ελβετική άμυνα μπερδεύτηκε με τον Παουλίνιο να είναι ο τελικός αποδέκτης και το σουτ του να περνά ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Σομέρ. Στο 20ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Σομέρ, η μπάλα στρώθηκε έξω και ο Κουτίνιο με ασύλληπτη σουτάρα έκανε το 1-0. Στο 33’ μετά από κόρνερ ο Ζέσους πήρε μόνος την κεφαλιά αλλά έστειλε έξω την μπάλα.

Ισορρόπησαν οι Ελβετοί, παράπονα για τους Βραζιλιάνους…

Καλύτερα μπήκαν στο δεύτερο μέρος οι παικτες του Πέτκοβιτς και στο 50ο λεπτό μετά από κόρνερ του Σακιρί, ο Ζούμπερ από κοντά με κεφαλιά έκανε το 1-1, σε μια φάση που οι παίκτες της Βραζιλίας φωνάζουν για φάουλ του σκόρερ πάνω στον Μιράντα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Τίτε πήρε όπως ήταν φυσιολογικό τα ηνία του ματς, χάνοντας καλές στιγμές για να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Ο Φιρμίνο στο 82′ από δεξιά έπιασε όμορο σουτ που πέρασε μόλις έξω, ενώ στο 87’ το γέμισμα του Κουτίνιο παραλίγο να μπερδέψει τον Σομέρ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σομέρ μπλόκαρε την κεφαλιά του Νεϊμάρ και  στο 90’ και πάλι ο γκολκίπερ των Ελβετών είπε όχι εντυπωσιακά σε νέα κεφαλιά του Φιρμίνο.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ(Τίτε): Άλισον, Μιράνδα, Τιάγκο Σίλβα, Ντανίλο, Μαρσέλο, Παουλίνιο, Γουίλιαν, Κασεμίρο, Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Ζέσους

ΕΛΒΕΤΙΑ(Βλαντιμίρ Πέτκοβιτς): Σομέρ, Λιχτστάινερ, Ακανζί, Σερ, Ζουμπέρ, Ροντρίγκες, Ντζεμαϊλί, Σεφέροβιτς, Τζάκα, Μπεχράμι, Σακίρι

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς