35.3 C
Athens

Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Κρυβόταν στην Πεντέλη στο σπίτι φίλης του • Αντιμέτωπος με το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας

Στο σπίτι φίλης του στην Πεντέλη, συνελήφθη ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που καταζητείτο από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις που είχε κάνει στο ελληνικό Κοινοβούλιο, προτρέποντας σε πραξικόπημα.

Παρόλο που οι πληροφορίες τον ήθελαν να κρύβεται στον τόπο καταγωγής του, στην Αιτωλοακαρνανία, ο βουλευτής βρισκόταν στην περιοχή της Αττικής και εντοπίστηκε τελικά από την Αντιτρομοκρατική στην περιοχή της Πεντέλης.

Ο Μπαρμπαρούσης που κρυβόταν σε σπίτι φίλης του, δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του και ακολούθησε πειθήνια τους αστυνομικούς. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον τελευταίο όροφο της ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες προσήχθη και η φίλη του.

Η καταδίωξη στην Εθνική οδό

Ως γνωστόν, το βράδυ της Παρασκευής έγινε μία απίστευτη καταδίωξη στην Εθνική Οδό, όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης σε μία προσπάθειά του να διαφύγει ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, 180 χιλιομέτρων, με το βουλευτικό αυτοκίνητο. Γύρω στις 9 το βράδυ, πέρασε τη γέφυρα του Ρίου κατευθυνόμενος στο Αγρίνιο, όπου διαμένει.

Ο βουλευτής δεν σταμάτησε στο μπλόκο της Τροχαίας και συνέχισε να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα και επικίνδυνα υπό βροχή και αυτός ήταν και ο λόγος που η Τροχαία δεν έστησε νέο μπλόκο, καθώς υπήρχε φόβος τροχαίου ατυχήματος.

Μετά από αυτή την καταδίωξη, οι πληροφορίες έφεραν την Αστυνομία να αναζητά τον Μπαρμπαρούση στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας, φαίνεται όμως εκ του αποτελέσματος πως επρόκειτο για αντιπερισπασμό.

Προέτρεψε σε πραξικόπημα

Ο πρώην Χρυσαυγίτης βουλευτής προέτρεψε την Παρασκευή σε στρατιωτικό πραξικόπημα και ξεσήκωσε θύελλα στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κάλεσε από το βήμα της Βουλής τις Ενοπλες Δυνάμεις να παρέμβουν και η ηγεσία τους να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Αμυνας, προκειμένου να μην υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Απειλείται με πρόσκαιρη κάθειρξη

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης είναι αντιμέτωπος με το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, καθώς ο Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης, τού απέδωσε το κακουργηματικού βαθμού αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας. Επειδή δε, πρόκειται για κακούργημα, δεν απαιτείται η άρση της βουλευτικής ασυλίας, προκειμένου να εκδιωχθεί.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, η τιμωρία για εκείνον που προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία. Σύμφωνα με το άρθρο 135 του Κώδικα που αφορά την δίωξη σε βάρος του κ. Μπαρμπαρούση αναφέρεται πως: «Οποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας» τιμωρείται με κάθειρξη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς