26.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Η μεταγραφή-«φιάσκο» της σεζόν

Αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στο Champions League, αλλά έπαιξε μόλις 21 λεπτά στη φάση των ομίλων. Τα λόγια είναι περιττά για τον «αόρατο» Ρούμπεν Βινάγκρε

Αποδείχθηκε στην πράξη ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν προετοιμασμένος το καλοκαίρι για να καλύψει το κενό που άφησε ο Κώστας Τσιμίκας, με τη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ, στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ως πρώτες επιλογές τους Ζαϊντού Σανουσί και Ματέους Ρέις, αλλά οι διαπραγματεύσεις με τις ομάδες τους (στην περίπτωση του Ζαϊντού και με τον παίκτη, καθώς επιθυμία του ήταν παίξει στην Πόρτο, όπως και έγινε) ήταν δύσκολες και κατέληξαν σε αδιέξοδο. Κάπως έτσι και με τους Ερυθρόλευκους να χάνουν χρόνο (που δεν υπήρχε λόγω συνθηκών και πανδημίας) στις συγκεκριμένες υποθέσεις, φτάσαμε στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών για να καταλήξει ο σύλλογος στον αριστερό μπακ, που θα αντικαθιστούσε έναν παίκτη, που έκανε τη διαφορά σε ολόκληρη την αριστερά πλευρά, αμυντικά και επιθετικά, έχοντας πολύπλευρη συνεισφορά στο παιχνίδι της ομάδας.

Μπορεί ο Τσιμίκας να μην είχε τα «τρελά» στατιστικά σε ασίστ και γκολ (ναι, δεν μέτρησε καν γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως ήταν πολύτιμο κομμάτι για τη λειτουργία της ομάδας), αλλά συμμετείχε ενεργά στην επιθετική ανάπτυξη και με τα φυσικά του προσόντα βρισκόταν πάντα στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Με φοβερή ταχυδύναμη, ήταν απροσπέλαστος αμυντικά, ενώ επιθετικά αποτελούσε πάντα «πονοκέφαλος» για τον αντίπαλο δεξιό μπακ.

Ο Ρούμπεν Βινάγκρε αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Γουλβς στις 5 Οκτωβρίου. Η παρουσία του στην Premier League αποτέλεσε «εγγύηση επιτυχίας» για ορισμένους. Η ρήτρα είναι απλησίαστη όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα (25.000.000 ευρώ), αλλά το πιθανότερο είναι ο συγκεκριμένος παίκτης να μη βγάλει καν τη σεζόν του δανεισμού στο Λιμάνι. Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ μπορεί να τραυματίστηκε με το που αποκτήθηκε, παίζοντας για την Εθνική Ελπίδων της πατρίδας του, αλλά δεν έδειξε ποτέ ότι το μυαλό του είναι εδώ.

Και για να λέμε τα πράγματά τους αυτή η μετακίνηση έγινε την ύστατη ώρα για λόγους ανάγκης. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να πάρει πάση θυσία έναν αριστερό μπακ για βασικό (και εναλλακτική λύση τον 36χρονο Χοσέ Χολέμπας, αλλά στην πορεία συνέβη το αντίθετο!) και ο Βινάγκρε να αποχωρήσει από τη Γουλβς, καθώς φέρεται να τα έχει «σπάσει» με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Παράλληλα, αυτή η μεταγραφή υλοποιήθηκε για να «φανεί» ο Βινάγκρε στο Champions League και να τον… ξεφορτωθεί η Γουλβς το επόμενο καλοκαίρι.

Αντί, λοιπόν, ο 21χρονος αμυντικός να τα δώσει όλα για να παίξει και στα έξι ματς του ομίλου (έστω για την πάρτη του), είδε τα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια από τον πάγκο! Απίστευτο και όμως αληθινό. Έπαιξε για ένα λεπτό στην πρεμιέρα, όταν μπήκε στις καθυστερήσεις μετά το νικητήριο γκολ επί της Μαρσέιγ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και άλλα 20 λεπτά με την Πόρτο, στη 2η αγωνιστική, όταν πάτησε χορτάρι στο 70′ στην Πορτογαλία και από εκεί που ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων αντιμετώπισε προβλήματα και ο ρυθμός άλλαξε ξαφνικά, με τη βασική εστία κινδύνου να εντοπίζεται κυρίως στην αριστερή πλευρά (από εκεί η ομάδα δέχθηκε το δεύτερο γκολ).

Εδώ και περίπου δύο μήνες, ο Βινάγκρε παραπονιέται συνέχεια για ενοχλήσεις στον αστράγαλο και έχει συνολικά μόλις άλλες δύο συμμετοχές στο Πρωτάθλημα. Ένα 90λεπτο απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στο τελευταίο ματς κόντρα στο Βόλο για τη Super League έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Πέδρο Μαρτίνς στο τέλος του αγώνα να λέει ψυχρά ότι απλά… «έπρεπε να βγει»! Ο Ολυμπιακός, σε μία ξεχωριστή σεζόν, παίζει ουσιαστικά από την αρχή της χωρίς (κανονικό) αριστερό μπακ πρώτης γραμμής και ο Βινάγκρε κερδίζει χωρίς ανταγωνισμό το άτυπο βραβείο για τη μεταγραφή-«φιάσκο» της σεζόν.

https://athlosnews.gr/o-olympiakos-kai-i-dioikisi-toy-mporoysan-na-elegxoyn-ena-pragma-ta-ypoloipa-den-elegchontan/

https://athlosnews.gr/olympiakos-exasfalismena-toylachiston-37-000-000-eyro/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς